Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ENGİN ARDIÇ

Padişah adayı Birinci Ekmeleddin

Kılıçdaroğlu'nun "İslamoğlu" dediği Ekmeleddin İhsanoğlu, cumhuriyetten yana değilmiş. Cumhurbaşkanlığına aday ama cumhuriyetten yana değilmiş... Acaba padişahlıktan yana mıdır?
Laiklikten yana da değilmiş... Şeriat mı istiyor yani CHP ile MHP'nin, pardon, Fethullah Gülen ile Aydın Doğan'ın ortak adayı?
Atatürk devrimlerinden yana da değilmiş.
Demokrasiden yana da değilmiş... Allah Allah, acaba yanlışlıkla IŞİD reisi Ebubekir El Bağdadi mi aday gösterildi de haberimiz yok? (Maç anlatan TRT spikeri de futbolcu Ebubekir'e Abu Bakar diyor.)
Hukuk devleti ilkelerine de bağlı değilmiş.
Milli ve manevi değerlere de bağlı değilmiş. (Ateist midir bu adam Yunan asıllı mı yahu?)
Ülkemizin çıkarlarını kararlılıkla savunacak bir zat da değilmiş. Vallahi biz söylemiyoruz. Ekmel Bey'e böyle saldırmak aklımızın ucundan bile geçemez.
CHP'liler söylüyorlar.
CHP'nin Çemişkezek İlçe Başkanı falan değil, geçmişte milletvekilliği ve bakanlık yapmış tam 43 ilerigeleni söylüyor.
İhsanoğlu'nda yukarıda saydıkları niteliklerin olmadığını ileri sürüyorlar ve "vakit varken hatadan dönülmeli" diyorlar, yeni bir aday çıkarılmasını istiyorlar.
Yani Kılıçdaroğlu, pardon, Gülen ile Doğan, AKP'den oy çalabilmek için bir gericiyi, bir dinciyi, bir demokrasi düşmanını, ülke çıkarlarına aldırmayan bir vatan hainini mi aday göstermişler?
Söylediklerinden bu anlam çıkıyor.
Sayın İhsanoğlu herhalde gerekli kişilere gerekli ceza ve tazminat davalarını açacaktır, seçimi kaybedeceğine göre hiç olmazsa bu patırtıda bir "mansiyon" kazanmış olur.
İşin matrağı, Ekmel Bey'in altı haftalık seçim kampanyası için tam 20 milyon lira gerekiyormuş ve biliyorsunuz, partiler "resmi" olarak bağış yapamıyorlar.
Milletvekilleri "bireysel" olarak destek verebiliyorlar, o destek de kişi başına 9 bin 82 lirayı geçemiyor. (O 82 liralık "küsuratı" kim nereden yumurtlamış yahu?)
CHP ve MHP mebuslarının ellerini ceplerine atıp verebilecekleri toplam para hepi topu 1 milyon 650 bin lira olarak hesaplanıyor.
Tabii bunun içinde İhsanoğlu'nun cumhuriyetten, Atatürk devrimlerinden, demokrasiden, hukuk devletinden, milli ve manevi değerlerden yana olmadığını, ülke çıkarlarını kararlılıkla savunmayacağını söyleyenlerin de parası var!...
Bu adamlar bu kadar ağız dolusu hakaretten sonra bir de para verip kendi kendilerini rezil mi edecekler?
Yoksa parayı partiler bastıracaklar da "mahsuscuktan milletvekilleri vermiş" gibi mi gösterilecek? Bunun hesabı o partilerden sorulmayacak mı?
Bu şenlikli rezalette biz, İhsanoğlu'nun AKP'den götüreceği varsayılan oyları değil, CHP seçmeninin vereceği "fireyi" merak eder olduk.
Bu yaz yağmurlu mu geçecek sıcak mı bilmem ama çok komik geçeceği belli.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA