Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HAŞMET BABAOĞLU

Tamam CHP iktidar olsun ama...

CHP seçim sonuçlarına itiraz etmeye, oyları tekrar tekrar saydırmaya doyamıyor. İş artık mızmızlık ile mızıkçılık arasında gidip gelmeye başladı.
Tabii CHP'nin meşhur sosyologları neden hem kendilerini hem de seçmenlerini aldatırlar, ayrı konu.
Herkesin bildiğini bu sosyologlar bilmez mi, biz bu seçimden galip çıkamayız diye uyarmaz mı?
Neyse...
Geçen gün bizim Çengelköy esnafıyla ayaküstü laflıyorduk, biri dedi ki: "Vallahi şeytan diyor ki, git genel seçimde oyunu CHP'ye at! Ağlamalarından fenalık geldi. Bir kere iktidar yüzü görüp rahatlasınlar, zaten sekiz aya kalmaz, kaçarlar!"

***

Gülüştük tabii önce.
Sonra o sekiz ay içinde halkın 12 yılda kazandıklarının hepsinin heba olacağını düşünüp ürperdik.
Benim yaşlarımda biri daha çarpıcı bir noktaya parmak bastı: "Hayatımın polis dayağını, işkencesini özgürlükçü Ecevit döneminde yaşadım.
Rahmetliye suikast yaptılar, kimse aldırmadı, aklınız alıyor mu?
"
Sohbete katılanların çoğunun aklına daha yakın bir dönem; SHP'nin hükümet ortağı olduğu 1991-93 dönemi geldi.
Örtülü darbe yıllarıydı.
Her hükümet için utanç nedeni sayılacak suikastlar, katliamlarla geçmişti günler. Doğu'da savaş yeniden patlamış ve bu gelişmelerin sonunda Cumhurbaşkanı Özal kuşkulu biçimde ölmüştü.
***

Şimdi düşünüyorum da...
CHP (ve tabii eski SHP'liler, DSP'liler) bu halka, özellikle de Alevilere tarihsel bir özür borçlarının olduğunu hiç akıllarından geçiriyorlar mı?
Mesela Koçgiri, Dersim, Maraş, Çorum, Sivas, Gazi katliamlarında CHP kadrolarının ve zihniyetinin ya iktidar ya da iktidar ortağı olması hiç mi anlam taşımıyor?
Ergenekonculardan vekil, MHP'liden belediye başkan adayı çıkartan ve genel başkanı kaset komplosuyla gelmiş bir CHP'nin önümüzdeki günlerde iktidar olduğunu gözünüzün önüne getirin...
Her anlaşmazlıkta Mansur'un ülkücüleri Genel Merkez'in nazenin solcu gençlerini sopaladığında...
Statüko yargıda ve bürokrasideki yerlerini yeniden kazandığında...
"Dersimliyim" demekten utanan Başbakan Kılıçdaroğlu sırf statükonun ve paralelcilerin gönlü olsun diye barış sürecini durdurduğunda...
Şaşırır mısınız?
Allahtan, "cahil ve bodur" halk geçmiş tecrübelerine bakıp bu basit akıl yürütmeyi yapıyor da, CHP'ye oy koklatmıyor.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA