Türkiye'nin en iyi haber sitesi
GÜRCAN BİLGİÇ

Koca kurt!

Sezonun bitip bitmeyeceği kararının verileceği bir maçın, son sözünü söyleyen oldu Fenerbahçe... 34 hafta boyunca herkesi dinleyip, her şikayete kulak kabartıp, her serzeniş için bir not alan takımdılar. Öyleydi - böyleydi derken recanonun kesileceği arenaya çıktılar. Aykut Kocaman hafta içindeki sohbetlerde kazanmanın planını yapıyordu. Belli ki Fatih Hoca da kalan haftaları rahat geçirmenin peşindeydi. Üst düzey ciddiyet ve özveriyle oynadılar 90 dakikayı. Çizdikleri rotanın değişmesine izin vermeden, ince hesapların adamları oldular.
Fenerbahçe orta sahası Selçuk İnan'a baskı uygulayarak rakibinin organize olmasına izin vermedi. Maçı ceza alanının önünde bekleyerek, rakibin ceza alanı içine girmesine de izin vermemeye çalıştılar. Ama bu görünüş, takım felsefenin tam tersiydi. Topun kontrolünü rakibe verip, sadece oyuncu kovalamaktı amaç. Galatasaray'ın bilinen sıkıştırmaları için hiçbir formül üretmeyi düşünmedikleri gibi, bireysel zorlamalarda ısrar da ederek top kayıplarını hep basit yaşadılar.
Sow ortalarda yoktu yine, gol pası haricinde de Alex'i göremedik. Topla öne bindirmeyi yapmayı tek deneyen Caner'di, Cristian da almadı sorumluluğu üstüne. Öne geçtikleri dakikadan itibaren, Galatasaray'ın ne zaman beraberlik golünü bulacağını beklemeye başladı herkes. Rakibi teslim almışlar, skor için gedik yaratmaya çalışıyorlardı. Bu güneşe dayancak kar yoktu. Volkan'ın kurtarışları ile Telekom'a kışı getirmişlerdi ama sadece bekleneni geciktirdiler.

BOYNUN NEDEN KALIN!
Beraberlik sonrası Galatasaray'ın kaçırdıklarının peşinden Kocaman'ın hamlesi geldi. İki tempolu oyuncuyla (Özer - Stoch) ön tarafta hareket yarattı. Pas alternatiflerinin çoğalması, rakip defansı da geri itince birden bire oyun alanı büyüdü, hata oranı arttı. İlkinde Stoch cezayı kesti. Fırat Aydınus'un ilk yarıdaki maçta olduğu gibi maçı seyircinin yönetmesine yine izin verdiğinin de altını çizelim. Basit ve bariz yorum yanlışları ile kilitlenen maçın gizli asistcisi olabilirdi. Böylesine gerilimli bir maça rağmen sahaya tek bir şey atmayan, tezahüratındaki seviyeyi koruyan Galatasaray taraftarını tebrik ederim. Futbolun sahada konuşulmasını isteyenler onlar.
Son söz dedik... Beşiktaş ile Trabzonspor'un haline baktığımızda, Fenerbahçe'ye şampiyonluğu ancak 6'da 6 getirebilirdi. Kurda sormuşlar; "Boynun neden kalın" diye... "Çünkü kendi işimi, kendim görürüm" demiş. Aykut Kocaman ve talebeleri, "Koca Kurt"dur...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA