Türkiye'nin en iyi haber sitesi
UFUK SANDIK

Rio tarihinde bu kadar Türk'ü bir arada görmedi

Sabah saat 08.30. Yer dünyaca ünlü Copacabana sahili... Riolular, yaklaşık 4 kilometreyi bulan sahilde sabah sporu yapıyor. Kalabalık arasında hızlı adımlarla yürüyüş yapan tanıdık bir yüz dikkatimi çekiyor.
Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım da kalabalığa karışmış, sabah sporu yapıyor.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a Güney Amerika seyahetinde eşlik eden Bakan Yıldırım, bizi görünce önce şaşırdı. Sonra ayaküstü sohbete başladık. Güney Amerika'daki temasları, Türk Hava Yolları'nın Brezilya uçuşlarını konuştuk. Bakan Yıldırım, THY'nin Brezilya seferlerinin sayısının artacağı haberini verdi. Yıldırım'la vedalaşıp, yürüyüşe devam ettik. Karşımıza bu sefer de halef-selef TİM Başkanları Oğuz Satıcı ve Mehmet Büyükekşi çıktı. Onlar da sabah sporu yapıyordu. Otele geri döndüğümde ise Başbakan Erdoğan'la Güney Amerika'ya gelen ünlü işadamlarıyla karşılaştım. Bir kez daha dünyanın ne kadar küçük olduğu sözünün doğru olduğunu gördüm.

300 Türk katıldı

Biraz araştırınca Başbakan'a eşlik eden Türk heyetinin sayısının yaklaşık 300 olduğunu öğrendim. Türk heyet 13 ayrı otele yerleştirilmiş. Çünkü aynı tarihlerde Rio'da iki büyük firmanın dünya kongresi yapıldığı için otellerde yer kalmamış.
Sanırım Rio, Rio olalı bu kadar çok Türk'ü bir arada görmedi. Bana mı öyle geldi emin değilim. Ama Türkler Brezilya'dan ayrıldıktan sonra, Rio sessizleşti.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA