Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Kurtlar Vadisi darbeyi biliyor muydu?

Pana Film'in, çekeceğini duyurduğu 'Kurtlar Vadisi: Darbe' filminin marka tescilini ve web sitesini Mayıs ayında satın aldığı ortaya çıktı. Ardından 'Pana Film, darbeyi önceden biliyor muydu?' tartışması başladı. Şu anda FETÖ yapılanmasını temsil eden 1 dolar hiyerarşisine benzer bir konunun 'Kurtlar Vadisi: Pusu' dizisinde yayınlanması da akıllara gelmedi değil.
Ülkede her an her şey olabileceği için, her kafadan bir komplo teorisi çıkması gayet normal.
Öte yandan; Pana Film gibi büyük markalar için gelecekte hayata geçirecekleri dizi ve film projeleri için önceden isim hakkı almak rutin bir iş stratejisi aslında.
Çünkü bir film projesinin de, henüz ünlü olmamış şarkıcının da, bir markanın da isim hakkını ve marka tescilini alıp daha sonra yüksek fiyatlara satan, sırf bu işle uğraşan insanlar var. Pana Film de bu kişilere para kaptırmamak için önceden harekete geçmiş olabilir.
Ayrıca 'Kurtlar Vadisi: Pusu' dizisinde özellikle ikinci sezondan sonra birçok kez darbe konusu işlenmişti. Darbeyi düşünen, darbe planı yapan karakterler de hep oldu. Pana Film, başta 17-25 Aralık darbe girişimi için de film çekmeyi düşünüp 'Kurtlar Vadisi: Darbe'nin marka tescilini almış olabilir.
Yani ortada güçlü bir kanıt, delil yoksa; sırf isim hakkını önceden aldılar diye Pana Film'i zan altında bırakmak doğru değil.
Benim asıl merak ettiğim; Pana Film'in 2009'da çektiği 'Kurtlar Vadisi: Gladio' filminin üstüne nasıl bir darbe filmi çekeceği?
Yedi yıl önce Pana Film, 'Gladio'da derin devlet içindeki Gladio oluşumunu da Ergenekon soruşturmasına bağlıyordu.
Bugün devam eden Ergenekon soruşturması, Gladio'nun eseri deniyordu.
Ergenekon'un filmi çekilmişti adeta. Türkiye'deki birçok kirli işten Ergenekon sorumlu tutulmuştu.
Ancak aradan yıllar geçti ve Yargıtay, Ergenekon diye bir örgütün olmadığına karar vererek noktayı koydu.
Şimdi ilkokul çağında bir çocuk bile Ergenekon'un, FETÖ'nün TSK'yı ele geçirmek için kurduğu bir kumpas olduğunu biliyor. Özetle Pana Film, 'Kurtlar Vadisi:
Gladio'da ortaya attığı siyasi tezlerde fena halde ters köşeye yattı.
Şimdi çekilecek darbe filmini daha çok merak etmeye başladım.
Pana Film'ciler yeni filmin senaryosunu yazmaya, 'Kurtlar Vadisi: Gladio'ya atıfta bulunup 'Biz de yanıldık' diye mi başlayacak?
Yoksa hiçbir şey olmamış gibi mi yapıp filmde öykü, 17-25 Aralık darbe girişimiyle mi başlayacak? Hayat ne garip değil mi? Gündemin ışık hızıyla değiştiği, olmaz denilenlerin hayatın rutin akışıymış gibi yaşandığı Türkiye gibi bir ülkede siyasi mesajlı filmi çekmek zor, ters köşeye yatma ihtimali yüksek.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA