Türkiye'nin en iyi haber sitesi
TİMUR SIRT

PİLOTT'lar Silikon Vadisi'ne uçtu

Türk Telekom'un girişimciliği destekleme programı PİLOTT, 3'üncü dönemini tamamladı. Programdan mezun en başarılı 3 girişimci, Silikon Vadisi'nde eğitim aldı

Küresel Girişimcilik Endeksi'ne göre gelişmiş ülkelerde her 100 kişiden 14'ü girişimci olmak isterken, Türkiye'de bu oran yüzde 32'ye çıkıyor. Türkiye'deki girişimci potansiyeline yatırım yapan Türk Telekom, PİLOTT projesiyle yetenekli gençlere teknoloji dünyasının kalbi Silikon Vadisi'nde eğitim fırsatı sunuyor.

GİRİŞİMCİ EĞİTİMİ

Türk Telekom PİLOTT Girişimcilik Programı'nda ilk üçe giren girişimler, Silikon Vadisi'nde dünyanın önde gelen yatırımcılarıyla bir araya geldi. PİLOTT Programı'nın 3'üncü dönemini zirvede tamamlayan AppAnalytics, Kolay İK ve hrBeyond girişim projelerinin sahipleri, dünya teknoloji devlerinin ofislerini ziyaret edip, Stanford Üniversitesi işbirliğiyle girişimcilik derslerine katıldı. Dünya çapında başarı yakalamış ünlü girişimcilerin deneyimlerini, iş modelleri ve çalışma prensiplerini bizzat dinleme imkânı bulan PİLOTT ekipleri, farklı platformlarda katıldıkları toplantılarda yatırım ağlarıyla buluşarak fikirlerini küresel düzeyde sunma şansını yakaladı.

DENEYİMLE BULUŞTU

PİLOTT Girişimciliği Hızlandırma Programı'nın girişimcilik ekosistemine yeni bir soluk getirdiğini belirten Türk Telekom Grubu Strateji ve İş Geliştirme Genel Müdür Yardımcısı Hakan Dursun, fikir sahiplerinin bu sayede ünlü isimlerin mentorluğundan yararlandıklarını ifade etti. Dursun, şöyle konuştu: "Program boyunca girişimcilere gerçek müşteri ihtiyaçları ve iş modelleri üzerinde alanlarında uzman yöneticiler eşlik etti. Girişimciler gerçek pazar, gerçek müşteri, bilgi birikimi ve işbirliği olanaklarıyla buluştu. Projelerini hayata geçirme şansı buldu. PİLOTT girişimcileri, küresel iş dünyasının tüm paydaşlarını tanıma imkânı yakaladı."

TÜRK TELEKOM'DAN 750 BİN TL DESTEK
PİLOTT Girişimciliği Hızlandırma Programı'nda üç dönemi başarıyla geride bıraktıklarının altını çizen Dursun, "Girişimcilere toplam 750 bin TL'lik sermaye desteği sağladık. Bu yılla birlikte toplam 12 PİLOTT girişimcisi Silikon Vadisi'ni ziyaret etme imkânı buldu. Türkiye'nin geleceğine imza atacak girişimcilere daha fazla deneyim, bilgi ve kaynak aktarmaya devam edeceğiz. Eminim ki çıktığımız bu uzun soluklu yolculuğun devamında, başarılarıyla Türkiye'yi ve bizleri gururlandıracak daha çok sayıda parlak genç ve etkileyici fikirle tanışacağız" dedi. Dursun'un verdiği bilgiye göre girişimciler üç dönemden oluşmak üzere toplam 240 saat mentorluk hizmeti aldı. Programdan 30 girişimci mezun oldu.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA