Türkiye'nin en iyi haber sitesi
TİMUR SIRT

FETÖ askerleri internetin omurgasını felç edecekti

FETÖ'nün darbeci askerlerinin hedefinde tüm Türkiye'deki internet omurgası vardı. Amaç internet iletişimini keserek halkın meydanlara inmesine engel olmaktı. İnternet erişimi kesilseydi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın görüntülü görüşme olanağı da ortadan kalkacaktı.

OYALAMA TAKTİKLERİ
WhatsApp üzerinden örgütlenen teröristler, önce tüm iletişim altyapısını kontrol altına almak için uğraştı. Başarısız olduklarını anlayınca da kaos planını harekete geçirmeye çalıştı. İletişim için üç önemli merkeze saldırı yapan darbeciler, Ankara Ulus, İstanbul Acıbadem'de bulunan internet omurgasını ele geçirmeye çalıştı. Uydu çıkışı için de TÜRKSAT Gölbaşı tesislerini hedef aldı. Ancak darbeci teröristler üç merkezde başarılı oyalama tatikleri ve savunma sayesinde tehdit savuşturuldu.

TEKNİK BİLGİLERİ YOK
Türk Telekom Acıbadem Tesisleri'nde yöneticiler ekibin saklanmasını sağladı. Darbeci teröristlerin teknik bilgisinin yetersiz olduğu anlaşılınca da yanıltma tatikleriyle oyalandı. Böylece iletişim kesilmesinin önüne geçildi.

WHATSAPP VE BİP
İnterneti kesebilselerdi bu kendilerine de darbe vuracaktı. Ancak internetten haberleşen sadece onlar değildi. 15 Temmuz gecesinde polis, belediye görevlileri ve sivil halk da WhatsApp ve Bip gibi anlık mesajlaşma uygulamaları sayesinde harekete geçti.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA