Uzun saplı geniş tavada yağı kızdırın, pırasa, sarımsak ve kekik otunu döküp, hafif ateşte karıştırarak 5 dk. kızartın. Taze ve kuru fasulyeleri ve makarnayı ilave edin. Bu karışıma kaynar sebze suyunu ilave edip kaynamaya gelinceye kadar harlı ateşte daha sonrada kısık ateşte pişirin. Sebzeler yumuşayıncaya ve makarna al dente oluncaya kadar 12-15 dk hafif ateşte düzenli bir biçimde pişirmeye devam edin. Bir tavada domatesleri harlı bir ateşte yumuşayıncaya ve kabukları kararmaya başlayıncaya kadar kızartın. Tavadaki domatesleri bir kaşığın ters tarafıyla hafifçe ezin ve sonra çorbaya ilave edin. Tuz ve karabiberle tatlandırın ve üzerine fesleğenleri serpip doğrudan servis yapın. Afiyet olsun!
MALZEMELER
2 yemek kaşığı zeytinyağı 1 adet pırasa (doğranmış) 1 diş sarımsak (ezilmiş) 2 çay kaşığı kekik 100 gr taze fasulye (büyük parça halinde) 1 su bardağı (200 gr) kuru fasulye, (haşlanmış ve süzülmüş) 1 su bardağı (100 gr) burgu makarna 5 su bardağı (1 litre) sebze suyu 8 adet çeri domates Tuz ve karabiber 6 dal taze fesleğen
DONDURMALI İRMİK HELVASI
Yağı eritin. İrmiği ekleyin. Ağır ateşte ve sürekli karıştırarak irmikleri, hafifçe esmerleşip meyanesi gelene dek kavurun. Ateşi kapatıp kaynar haldeki suyu ekleyin. Tencerenin kapağını kapatıp 10 dk. suyu çekmesini sağlayın. Şekeri ve vanilyaları ekleyip bir kez karıştırarak 5 dk. demlendirin. Bir tavada sıvı yağı kızdırıp çamfıstıklarını yada fıstık içi ekleyerek pembeleşene dek kavurun. Fıstıkları helvaya ilave edip karıştırarak vanilyalı dondurma ve meyve sosu ile servis yapın. Afiyet olsun.
MALZEMELER
1.5 su bardağı şeker 2 su bardağı irmik 3.5 su bardağı su 125 gr margarin veya tereyağı 50 gr çamfıstığı, fıstık içi, hidistancevizi yada ceviz 2 paket vanilya 2 çorba kaşığı sıvı yağ (ceviz yada hindistan cevizi ile servis yapacaksanız gerekmez) 1 kahve fincanı meyve sosu Yeterince vanilyalı dondurma