Antalya
İl Sağlık Müdürü Adem Bilgin, aşırı sıcaklarda oruç tutanların dikkat etmesi gereken konular hakkında bilgi verdi. Ramazan ayının bu yılın en sıcak günlerine denk gelmesi, oruç tutanların dikkat etmesi gereken noktaları da arttırdı. Yüksek sıcaklıktan en çok etkilenen risk grubunda çocuklar, yaşlılar, hipertansiyon, diyabet, kalp ve akciğer hastaları ile farklı cilt hastalığı olanlar yer alırken, sağlıklı olup oruç tutanlarında uzmanların belirttiği hususlara dikkat etmesi gerektiği vurgulandı.
SICAKTAN KAÇININ
Bu tür hastalığı olanların mutlaka doktoru ile görüşerek ramazan boyunca beslenme ve sıvı tüketimlerini düzenlemesi gerektiğini belirten İl Sağlık Müdürü Adem Bilgin, aşırı sıcaklardan korumak için mümkün olduğunca serin yerlerde bulunmanın, ağır işlerden kaçınmanın ve sentetik kıyafetler yerine teri emen pamuklu kıyafetler giymenin önemli olduğunu ifade etti.
YEMEKLERE DİKKAT
İftar ve sahurda, yoğurt, ayran, cacık, komposto tüketilmesi gerektiğini söyleyen Bilgin, "Ağır et yemekleri ve yağlı hamurdan kaçınarak sebze yemekleri ve sütlü tatlılar tercih edilmelidir. Sahurda aşırı yağlı-tuzlu-şekerli ürünler susuzluğu artırıcı etki gösterir. Bu nedenle sahur yemeğinde kahvaltı türü ya da çorba, sebze, zeytinyağlı yemek tercih edilmelidir" dedi.