Fırını 180 derecede ısıtmaya alın. Kuzu kafes pirzolayı sırt kısmını keskin bir bıçak yardımı ile açınız. Çukur bir kap içerisinde tuz, karabiber, ezilmiş sarımsak, toz kekiği ve sıvı yağı el çırpıcı ile karıştırın. Sırt kısmı açılmış olan kuzu kafes pirzolasının sırt kısmın havucu bütün olarak yerleştirin ve üzerine hazırlamış olduğunuz baharatlı yağdan fırça yardımı ile sürün ve folyo kâğıdı ile sıkıca sarın. Fırın tepsisine alarak daha önceden ısıtmış olduğunuz fırında 30-40 dakika arasında pişirmeye bırakın. Pişen kafeslerin üzerindeki folyo kâğıdını alarak sıcakta tutun. Havuçlu kuzu kafes pirzolayı servis esnasında keskin bir bıçak ile porsiyonlaşın ve hoison sos ve taze fesleğen yaprakları ile birlikte sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun!...
MALZEMELER
(4 Kişilik)
650 gr kuzu kafes pirzola 2 adet orta boy havuç 1 adet orta boy kuru soğan (küçük doğranmış) 4 yemek kaşığı hoison sosu 3 yemek kaşığı sıvı yağ Tuz, karabiber, toz kekik 4 diş ezilmiş sarımsak 4 dal taze fesleğen yaprağı