Yufkaları eşit ölçüde enleri 4 parmak olacak şekilde uzunlamasına kesin. Patatesleri kabuklu olarak haşlayın. Diğer taraftan taze soğanı, dereotunu ince olarak doğrayın. Kuru üzümü ılık su içerisinde ıslatın. Haşlamış olduğunuz patatesleri soğuduktan sonra kabuklarını soyun ve rendenin kalın tarafı ile rendeleyin. İçerisine yeşilliği, iç fıstığı baharatlarını ezilmiş sarımsağı ve suyu alınmış kuru üzümleri atarak karıştırın. Hazırladığınız karışımdan kestiğiniz yufkanın içerisine alarak ters kapatarak muska şeklinde sarıp ucunu yumurta beyazına batırıp yapıştırın. Bütün yufkalarınızı sardıktan sonra kızgın yağda veya fırında 3-5 dakika arasında kızartın ve sıcak olarak yanında sarımsaklı yoğurt ile servis yapın. Not: Arzunuza göre bu böreği paneleyip de yapabilirsiniz.
MALZEMELER (6 Kişilik)
2 adet yufka 3 adet orta boy patates 2 yumurta beyazı 4 dal taze soğan 1/2 adet dereotu 2 diş sarımsak 1 kahve fincanı iç fıstık 1 kahve fincanı kuru üzüm 1 kahve fincanı sarımsaklı yoğurt Yeterince tuz, karabiber