Burdur'da, kanserle mücadele çalışmalarını sürdüren Lisinia Yaban Hayatı Koruma ve Rehabilitasyon Merkezi Kurucusu Veteriner Hekim Öztürk Sarıca, karpuzun tüm kanser türleri üzerinde vücudu destekleyici etkisi olduğunu belirterek, yaz aylarında karpuz, kışın da karpuz pekmezi tüketilmesini tavsiye etti.
2005 YILINDA KURULDU
2005'te, Burdur Gölü kıyısındaki Karakent Köyü yakınlarında kurulan Lisinia Doğa (Anti Kanser- Doğa- Yaban Hayatı),Türkiye'de resmiyet kazanan ilk yaban hayatı rehabilitasyon merkezi olma unvanını da elinde bulunduruyor.
ORGANİK TARIMSAL ÜRETİM
Her yıl farklı zamanlarda yurt içi ve yurt dışından pek çok öğrenci Lisinia'ya gelerek 'Kansersiz Gelecek Elimizde Projesi' kapsamında, kanserden korunma yolları konusunda eğitim alıyor. Proje kapsamında Lisinia'nın son konukları, Avrupa'nın çeşitli ülkelerinden gelen 20 öğrenci oldu. Merkezde gönüllü olarak çalışan Avrupalı öğrenciler, kanserden korunmanın yolları ve doğal beslenme hakkında bilgi aldı. Öğrenciler, eğitimleri sonunda kansere iyi geldiği belirtilen 'karpuz pekmezi' yapmayı öğrendi. Organik yöntemlerle üretilen karpuzları ezerek pekmez yapan öğrenciler, keyifli anlar yaşadı.
İÇERİĞİNDEKİ MADDELER ETKİLİ
Lisinia Doğa'nın sorumlusu Veteriner Hekim Öztürk Sarıca, karpuzun içeriğindeki 'beta karoten', 'sitrolin', 'C vitamini' ve 'likopen'in kansere karşı koruyucu olduğunu, pek çok kanser türünün tedavisinde destekleyici rol oynadığını söyledi.