Antalya'da
hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi yaz meyvesi olarak bilinen karpuzun hasat edilmesini sağladı. Havaların sıcak gitmesi nedeniyle bir üretici karpuz yetiştirdi. Dalından itina ile koparılan karpuzlar önce küçük arabalara, ardından toptancı haline götürülmek üzere sandıklara konuldu.
SICAK ETKİLİ OLDU
Üretici Yusuf Dalaman, Antalya'da her sebze ve meyveyi yıl boyunca yetiştirebilme imkanına sahip olduklarını söyledi. Türkiye'nin bir çok yerinde kış mevsiminin yaşandığını belirten Dalaman, "Biz, Antalya'da 3 Kasım tarihinde karpuz hasadına başladık. İlkbaharda dikilen karpuzun, yaz aylarında hasadı yapılıyordu. Sonbahar döneminde de hasat olabileceğini düşünerek, geç dikim yaptık. Eylül ayının ilk haftasında 5 bin metrekarelik alanda karpuz dikimi yaptık. Havaların sıcak olması nedeniyle çok güzel verimli karpuz elde ettik. Bugün ilk hasadını yapıyoruz" dedi.
KİLOSU 1,5 LİRA
Üreticinin dalından yeni kopan karpuzun tadına bakma fırsatını yakalayacağını kaydeden Dalaman, toptancı halinde karpuzu, kilosu 1.5 liraya sattıklarını belirterek, önemli olanın halkın bu mevsimde dahi taze karpuz tüketebilecek olması olduğunu belirtti.