Patlıcanları ocakta közleyin ve soğumadan kabuklarını soyun. Kapya biberleri de aynı uygulamadan geçirip mini kuşbaşı doğrayın. Tavada yağı kızdırın ve eti ekleyip sotelemeye başlayın. Domateslerin kabuklarını soyup suyunu sıkın ve mini kuşbaşı doğrayın ve ete ilave edin. Etler tamamen piştikten sonra baharatları verin ve kapağını kapatarak bekletin. Ayrı tavada tereyağını eritip sarımsakları ekleyin, ardından patlıcan ve biberi ilave edin. Harlı ateşte sotelemeye devam edin. Tuzunu ekledikten sonra servis tabağına alıp üzerine sotelenmiş olan eti ekleyin. Kabuğu soyulmuş ve halka kesilen patatesleri kızartın ve üzerine 3 adet dizin. Patatesin üstüne yoğurt ve son olarak da Antep fıstıklarını serpiştirin. Afiyet olsun.
MALZEMELER
400 gr dana kuşbaşı 300 gr patlıcan 100 gr kapya biber 2 adet sivri biber 2 adet domates 2 diş sarımsak 240 gr süzme yoğurt 100 gr Antep fıstığı 120 gr tereyağ 1 çay bardağı sıvıyağ
YOĞURT TATLISI
ŞERBET için şeker su ve 3-4 damla limon suyunu tencerede karıştırın ve 10 dk kaynatıp soğumaya alın. Bir kapta yumurta, yoğurt ve şekeri mikser ile çırpıp üzerine irmik, un, vanilya ve kabartma tozu ekleyip çırpmaya devam edin. Kare borcam tepsiyi margarinle yağlayın ve hazırlanan hamuru tepsiye dökün ve 180 derecede fırında alt üst kızarana kadar pişirin. Fırından çıktıktan 5 dk sonra soğuyan şerbetini döküp dinlendirin. Büyük kare olarak kesip servis tabaklarına alın. Üzerine isteğe göre Antep fıstığı, Hindistan cevizi veya kırık fındık vererek servis edin. Afiyet olsun.
MALZEMELER
3 adet yumurta 1 su bardağı yoğurt 3 kahve fincanı şeker 2.5 kahve fincanı irmik 2 su bardağı un Yarım paket vanilya ve kabetma tozu Şerbeti için 4.5 su bardağı şeker 5 su bardağı su Yarım limon
HÜSEYİN ÖZDOLAMBAY
Su Otel Aşçıbaşı