Türkiye'de yalnızca Develi'nin 9 köyünde genetiği değiştirilmeden üretilen Gacer buğdayından yapılan yiyeceklerin, sahip olduğu yüksek protein değeriyle kırışıklıkları azaltarak yaşlanmayı geciktirdiği belirtiliyor. Kayseri Üniversitesi Develi Seyrani Ziraat Fakültesi, buğdayın üretimini artıracak özel bir otomasyon üzerinde çalışıyor. Buğdayın kabuğundan ayrılmasını sağlayacak sitem sayesinde buğdayın işlenmesi kolaylaşacak. Böylelikle hem üretim hem de tüketim artacak. Buğday üreticisi Doğan Özdemir, "Gacerin kabuğundan ayrılması zor. Diğer buğdayların ayrışması daha kolay. Un sanayisi de o yönde gelişti. Gacer'in otomasyonu ihmal edilmişti" diye konuştu.
Murat PINAR