Geçende bir dostun tavsiyesiyle Emirgan'daki La Boom adlı bir barrestorana gittim. Arkadan aydınlatılan büyük bir bar tezgahı mekanın başlıca ışık kaynağıydı. Masalara da mumlar serpiştirilmişti. Ön taraftaki ısıtıcılarla donatılmış açık kısım hariç, iç taraflarda iki kişinin oturabileceği masa yoktu. Var olan masalar ise altışar kişinin rahatlıkla yer alabileceği büyüklükteydi ve başka müşterilerle paylaşılıyordu. Arkadaşım ve ben de büyük bir masanın bir ucuna oturtulduk. İçerisi doluydu. Ama çoğunluk içeceğini yudumluyordu. Yemek yenen tek bir masa vardı. Bu arada yüksek volümlü House tarzı müzik bombardımanı bardaklarımızdaki suyun yüzeyini titretmekteydi. Saat 20.30'du ve kulüp ortamına geçmek için vakit çok erkendi.
MENÜNÜN ÜZERİNDE EPEY ÇALIŞILMIŞ
Yemek, kokteyl ve şarap listeleri geldi. Şarap listesini ancak cep telefonumun feneri sayesinde okuyabildim, ortam o denli karanlıktı. Şaraplar herhangi bir mantıklı sıra izlenmeksizin, yerli yabancı karışık sıralanmıştı. Yerliler 110-120 TL düzeyindeydi. Kadehle şaraplar yazılmamıştı; 25 liradan başladığını garsondan öğrendik. Yemek menüsünün üzerinde epey çalışılmıştı. Başlangıçlarda bar atıştırmalıkları, yemek saatleri dışında gelenler için ekmek arası tatlar, hatta Beluga havyarı bile vardı. Öte yanda avokado ve enginar salatası, istiridye kabuğunda yengeç, kuşkonmaz çorbası, ahtapot carpaccio gibi bir restorana uygun spesiyalitelere de yer verilmişti. Aynı özen makarnalar ve ana yemeklerde de gözleniyordu. Çıtır ördeğin nasıl yapıldığını garsondan öğrenemeyip son anda ısmarlamaktan vazgeçsem de, dana yanağı, Espuar usulü dana bonfile, Asya usulü lagos, 'Black Cod kalmadı Levrek Kod' gibi spesiyaliteler göze cazip görünüyordu. Tereyağlı özel sosuyla ızgara ıstakoz bile vardı. Biz başlangıç olarak avokado ve enginar salatası gravyerli sıcak peynir topları söyledik. Ana yemek olarak da kuzu incikli parpadelle ile yanında patates püresi ile düşük ısıda pişmiş dana yanağı istedik. İki şişe ithal bira açtırdık. Marko Polo adlı kremalı tatlıyı da paylaştık. Çok umut bağladığım avokado ve enginar salatası aşırı limon suyunun içinde ezilmişti. Ancak incikli parpadelle ve peynir topları çok başarılıydı. Dana yanağı ise yumuşak bir et olmaktan öteye gitmemişti. Daha lezzetli olabilmesi için çaba istiyordu. Burası bar olarak çok hoş. Ancak restoran olarak değerlendirilirse, masa düzeninden ışıklandırma ve müzik düzeyine dek epey ayrıntının yeniden gözden geçirilmesi gerek. Hesaba gelince; yiyip içtiklerimiz için toplam 236 lira ödedik.
BEĞENDİKLERİM
Menüye özenilmişti. Yemeklerin bir bölümü de oldukça lezzetliydi. Servis personelinin işlerini severek yapmaları övgüye değerdi. Burayı yemekleriyle öne çıkmaya çalışan iyi bir bar olarak niteleyebilirim.
BEĞENME DİKLERİM
Restoran olarak fazla karanlık, müziğin volümü çok yüksek. Masalar büyük; iki kişi giderseniz başkalarıyla paylaşıyorsunuz. Yerli ve yabancı şaraplar listede karışık sıralanmış, açık seçik değil.
Mutfak ****
Servis ****
Ambians ***
La Boom Sakıp Sabancı Cad. 14a, Emirgan
Tel: (0212) 277 88 07