ABD’li Müslümanlar işgalci İsrail’e destek olan Biden’ı kınadı
İşgalci İsrail’in Filistinli Müslümanlara uyguladığı zulme, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile yaptığı telefon görüşmesinde "ABD'nin sarsılmaz desteğini" ileterek ortak olan ABD Başkanı Joe Biden’a yönelik tepkiler devam ediyor. İsrail’in Gazze’de sivil halka yönelik yaptığı hava saldırılarını 'meşru müdafaa' olarak tanımlayan Biden’ı protesto eden ABD’li Müslüman sivil toplum örgütleri, ABD yönetiminin insanlık suçuna ortak olduğunu duyurdu.
Amerikalı Müslüman sivil toplum örgütleri, İsrail'in Filistinlilere karşı uyguladığı şiddete karşı, İsrail yanlısı açıklamalarda bulunan ABD Başkanı Joe Biden'ın düzenleyeceği Ramazan Bayramı kutlama programını boykot etme kararı aldı.
Amerikan-İslam İlişkileri Konseyi (CAIR), Filistin İçin Amerikalı Müslümanlar (AMP) ve Kuzey Amerika İslam Camiası (ICNA) gibi 30'dan fazla Müslüman STK bir bildiri yayımladı. Bildiride, Müslüman STK'ların, 16 Mayıs Pazar günü Biden yönetiminin Müslüman toplum için düzenleyecekleri çevrim içi bayram kutlamasına, "İsrail'in Filistin halkına uyguladığı baskı ve şiddet karşısında İsrail yanlısı açıklamalarda bulunmakla yetinmesinden dolayı" katılmama kararı aldıkları belirtildi.
"BIDEN SUÇA DAHİL OLDU"
Açıklamada, "Başkan Biden'ın, Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki ve Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price'ın Filistin halkının maruz kaldığı baskıya ilişkin son açıklamalarını çirkin ve suça dahil olmak şeklinde değerlendiriyoruz. İfadeler, İsrail'in Mescid-i Aksa'ya ve içeride ibadet eden Müslümanlara yönelik saldırısını, Mescid-i Aksa ve Şeyh Cerrah Mahallesinde gerçekleşen sürgünleri ve halihazırda yüzlerce kişinin canına mal olan Gazze kuşatmasını tamamen görmezden gelmekle kalmıyor, aynı zamanda suçu mağdur Filistin halkına yükleme cüreti gösteriyor." ifadelerine yer verildi.