Ege Bilim Sanat Platformu, düzenlediği sanatsal etkinliklere yerel tohumları koruma, yayma işlevini de ekledi. Bu kapsamda Seferihisar'daki serginin açılışında, katılımcılara kokteyl ürünleri yerine, yerel tohumlardan elde edilen sebzelerden yapılan zeytinyağlılar sunuldu. Platform Yönetim Kurulu Başkanı Pakize Akçakır, herkesi tohum takasına özendirme ve uygulama stratejisinin bu sergide başladığını söyledi, "Toplum için sanat ilkemizle, seminerlerimiz, sergilerimiz bir sosyal sorumluluk projesi olarak devam edecektir" dedi. Platform Başkanı Kezban Arıkan da serginin 2 Balkan ülkesinde yineleneceği bilgisini verdi. Platform'un Onursal Başkanı Eren Akçiçek, etkinliği düzenleyen Tuncay Olgun'un yanı sıra Cengiz Bulut, Turan Enginoğlu da etkinlikle ilgili düşüncelerini aktardılar. Akçiçek ayrıca, yeni çıkan "Doğa Çevre ve İzmir Yazıları" kitabını katılımcılar için imzaladı. Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz'ın da bir tablosuyla destek verdiği sergide "çavdar sapı tekniği, ilk kez sanatçı Kezban Arıkan tarafından "ebru" tekniğiyle uyarlanarak dünya literatüründe yer aldı.