Gaziantep mutfağıyla hizmete giren 'Bilader Restaurant'ın çiçeği burnunda sahibi genç işadamı Abdurrahman Ünverdi, babası tekstilci Hüseyin Ünverdi'nin yakın dostu Akça Holding Yönetim Kurulu Başkanı Rıza Akça ve üzüm borsasının tanınmış işadamlarını yeni açtığı restaurantında ağırladı. Amerika'da Indianapolis Purdue (IUPUI) Üniversitesi'nde Uluslararası Pazarlama eğitimini tamamladıktan sonra İzmir'de Bilader Restaurant ile yiyecek içecek sektörüne adım atan genç müteşebbis Abdurrahman Ünverdi, Gaziantep yemek kültürünü Egeliler'e yaşatmak amacıyla ilk adımı attıklarını belirtti. İzmir'de kaliteli ve özel bir mekanı hayata geçirme düşüncesinin ticaret yanında kültürel yemek sunmak hobisinden kaynaklandığını dile getiren Ünverdi, "İzmir'de kebabın adını yeniden yazacağız" dedi. Dünya mutfaklarından farklı tarzları da paylaşacaklarını vurgulayan Ünverdi, "Kebaplarımızda kullandığımız etlerimizin kalitesinden ve lezzetinden asla taviz vermeyerek, İzmir'de gerçek kebap kültürünü birbirinden değerli her biri kendi alanlarında uzman ustalarımızla yaşatmaya çalışacağız. İzmirliler'i daha önce tatmadıkları yöresel lezzetlerle tanıştırmayı istiyoruz" dedi. Bilader Restaurant haftada bir günü de sıra gecesi düzenleyerek bu konuda da İzmir'e yenilik getirecek.