Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Bu adamlar ne yapıyor?

Fotoğraftaki enstantane cumartesi gecesi Habertürk'te yayınlanan Tarihin Arka Odası programından...
En iyisi siz hayal gücünüzü fazla zorlamadan ben doğrusunu yazayım:
Yorumcular Murat Bardakçı ve Erhan Afyoncu, bir 'Osmanlı yay'ını germeye çalışıyorlar. Bu haftaki program sadece tarihseverler için ilginç değildi.
Muhteşem Yüzyıl dizisinin takipçileri de Tarihin Arka Odası'ndan çok şey öğrendi. Malum, bu hafta Pargalı İbrahim yatağında boğularak öldürüldü.
Ölümün nasıl gerçekleştiğini Murat Bardakçı 'uygulamalı' olarak göstermek istedi ama Erhan Afyoncu, yaydan sökülen kirişin boynuna dolanmasına izin vermedi.
Meğer Pargalı, koyun bağırsağı sinirinden yapılan yay kirişi ile boğulmuş. Bardakçı önce binbir güçlükle yayın kirişini söktü. Daha sonra yeniden yaya takmak için büyük uğraş verdi. Baktı olmayacak, yorumcu arkadaşı Erhan Afyoncu'dan yardım istedi. İkili, uzun süre uğraştı, kan ter içinde kaldı ama kirişi tekrar yaya takmayı başaramadı.
Bu arada izleyicilerden gelen bir e-posta, durumu özetliyordu: "Murat Bey galiba siz yayı değil, yay sizi gerdi!"

PARGALI TEKKESİ(!)
Diğer yandan programın yorumcularından Prof. Nurhan Atasoy; Muhteşem Yüzyıl izleyicileri açısından büyük önem taşıyan bir gerçeği açıkladı.
Meğer Pargalı'nın mezarı, İstanbullular'ın burnunun ucundaymış da kimse bilmiyormuş. Pargalı, Fındıklı'daki bir türbede gömülüymüş. Yeri de Kabataş'tan Karaköy'e gelirken yol üzerinde bulunan üç banka binasının yan yana yer aldığı köşe başındaymış. Eminim, Pargalı'yı Muhteşem Yüzyıl dizisiyle tanıyan pek çok 'hayranı', Paşa'nın ardından bir Fatiha okumak için Fındıklı'ya akın edecektir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA