Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Kayısılı muskalar

Kayısıları akşamdan sıcak suya koyun. Ertesi gün üzerine üç çorba kaşığı tozşeker serpip, bir süre bekletin. Robotta püre haline getirin. Kalan şekeri de serpin. Püreden iki çorba kaşığını bir kaseye koyun. Üzerine sıvıyağı döküp, karıştırın. Yufkaları kesip, sekiz adet uzun şerit elde edin. Sıvıyağlı kayısılı karışımı yufkaların üzerine sürün. Yufkaları boylamasına ikiye katlayın. Üzerlerine yeniden püre sürün. Yufkaların bir ucuna kayısı püresinden koyup, muska biçiminde katlayın. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin. Üzerine pudraşekeri serperek servis yapın.

Malzemeler
Yarım kilo kayısı
4 çorba kaşığı tozşeker
2 çorba kaşığı sıvıyağ
2 adet yufka
3 çorba kaşığı pudraşekeri

* * *
Peynirli soğan çorbası
Ekmekleri margarin ve sıvıyağ karışımında kızartın. Kağıt havlu üzerine alıp, yağını süzdürün. Aynı yağa ince kıyılmış soğanları atın. Pembeleşmeye başlayınca unu ekleyin. 1-2 dakika kavurup, et suyunu ilave edin. Tuz ve karabiberini ayarlayın. Kızarmış ekmek parçalarını ve rendelenmiş kaşar peynirini ekleyip, karıştırarak servis yapın.

Malzemeler
2 çorba kaşığı margarin
3 çorba kaşığı zeytinyağı
2 dilim bayat ekmek
2 adet soğan
Karabiber
2 çorba kaşığı un
Tuz
4 bardak et suyu
1 kahve fincanı kaşarpeyniri

* * *
Sebzeli dana haşlama
Tencerenin yarısına kadar su doldurun. Et, soğan, havuç ve patatesi bütün olarak tencereye koyun. Maydanozu da ilave edin. Tuz ve karabiber serpin. 25 dakika haşlayın, sebzeleri çıkarın. Bir tavaya margarini koyun. Patates, havuç ve domatesi doğrayın, soğanı da yarım ay şeklinde doğrayıp soteleyin. Haşlanmış eti dilimleyip, sebzelerle servis edin.

Malzemeler
500 gr. bütün dana eti
1 adet soğan
1 adet havuç
2 adet patates
2 adet domates
Yarım demet maydanoz
Tuz
Karabiber
2 çorba kaşığı margarin

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA