Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Karnıyarık

Patlıcanları alacalı soyun. Sıvıyağı kızdırın, patlıcanları kızartın. Başka bir kapta soğanları biraz yağda kavurun. Üzerine kıymayı ilave ederek, kıyma suyunu çekinceye kadar kavurun. Biber ve domatesleri ekleyin. Baharatları katın. Dövülmüş sarmısağı ekleyin. Tüm malzemeyi karıştırıp, beş dakika daha pişirin. Patlıcanları tencereye alın. İçlerini açın. Hazırladığınız içi kaşık yardımıyla patlıcanların içine doldurun. Tencereye bir bardak kadar sıcak su koyup, 15-20 dakika pişirin.

Malzemeler
6 adet patlıcan
1 su bardağı sıvıyağ
1 adet soğan
Yarım kilo kıyma
3 adet biber
2 adet domates
4 diş sarmısak
Karabiber
Kırmızıbiber
Tuz

* * *
Gül tatlısı
Su ve tozşekeri kaynatarak şerbeti hazırlayın. Yumurta ve alabildiği kadar unu iyice yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtüp, yarım saat dinlendirin. Daha sonra merdaneyle kalınca açın. Hamurdan parmak genişliğinde şeritler kesin. Derin bir tavada yağı kızdırın. Kestiğiniz şeritleri bir çatalla ucundan tutup tavaya atın. Çevirerek ve içe doğru sararak kızartın. Kızaran hamurları soğuk şerbetin içine atın. 10-15 dakika sonra çıkartıp, servis yapın.

Malzemeler
1 adet yumurta
Alabildiği kadar un
2 su bardağı su
2 su bardağı tozşeker

* * *
Sütlü şehriye çorbası
Margarini eritin, unu yavaş yavaş ilave edip kavurun. Üzerine sürekli karıştırarak soğuk sütü ekleyin. Suyu ilave edin. Koyulaşmaya başlayınca şehriyeleri tencereye ekleyin. Şehriyeler iyice yumuşayana kadar pişirin.

Malzemeler
2 çorba kaşığı margarin
2 çorba kaşığı un
1 su bardağı süt
1 çorba kasesi arpa şehriye
3 su bardağı su

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA