Tavukları una bulayıp unun fazlasını silkin, zeytinyağı dökülmüş tavada her iki tarafını pişirin. Tavuk suyu, sirke, karabiber, sarımsak ve tuzu ekleyin. 10 dakika pişirip tavukları tavadan alın. Nişastayı iki çorba kaşığı suyla birlikte seyreltip tavada kalan sosun üzerine ekleyin. İki dakika kaynatıp tavukların üzerine gezdirerek servis yapın.
MALZEMELER
4 adet kemiksiz tavuk göğsü
3 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı zeytinyağı
4 diş kıyılmış sarımsak
1 su bardağı tavuk suyu
6 çorba kaşığı balzamik sirke
1 çorba kaşığı mısır nişastası
2 çorba kaşığı su
Tuz
Karabiber
PORTAKALLI SALATA
Lahanayı ince ince kıyın. Üzerine bir portakalın suyu, tuz ve karabiber ilave edin. Bastırarak 5 dakika eze eze karıştırın. Bademleri kaynar suda 2-3 dakika bekletip kabuklarını soyun ve kavurun. İkinci portakalı dilimleyin, lahanayı servis tabağına alın. Üzerine portakalları yerleştirip dövülmüş bademi serpin. Yoğurt, bir adet portakalın suyu, karabiber, kıyılmış maydanoz ve tuzu karıştırın ve salatanın üzerine gezdirin.
MALZEMELER
1 adet orta boy kırmızı lahana
3 adet portakal
1 çay bardağı yoğurt
1 su bardağı tatlı badem
1/2 demet maydanoz
Tuz
Karabiber