MALZEMELER
2 çorba kaşığı tereyağı
3 çorba kaşığı tepeleme un
5 su bardağı soğuk su
1 çay bardağı soğuk süt
Tuz
Karabiber
Nane Köfte için:
200 gr. kıyma
1 adet soğan
2 dal maydanoz
Tuz
Karabiber
Soğanı rendeleyin, üzerine köfte için verilen tüm malzemeyi ekleyerek yoğurun. Bu harçtan fındık büyüklüğünde minik köfteler hazırlayın ve sıvı yağda kızartın. Tereyağını eritip unu rengi dönene kadar kavurun. Üzerine su ve süt ekleyin. Ocaktayken çırpma teliyle çırparak koyulaşana kadar pişirin. Tuz ve karabiber ekleyip ocaktan alın. Servis tabaklarına çorba koyun, üzerine de köfteleri ekleyin.
Zeytinyağlı türlü
MALZEMELER
2 adet patates
2 adet havuç
1 adet kereviz
2 adet biber
1 adet soğan
1 çay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Patates, havuç, kereviz ve biberi küçük küçük doğrayın. Soğanı ince ince kıyıp tencereye alın. Doğranmış sebzeleri ilave edin. Tuz serpin, sebzelerin üzerine sıvı yağ gezdirip karıştırın. Şekeri ilave edin. 1.5 su bardağı su ilave edip kısık ateşte, sebzeler yumuşayana kadar pişirin. Maydanozla süsleyerek servis yapın.