MALZEMELER
10 adet patates
1 kg. kemiksiz kuşbaşı kuzu eti
5 diş sarımsak
1'er tatlı kaşığı mercanköşk ve kekik
1.5 çay bardağı zeytinyağı
2 adet limonun suyu
Tuz
Karabiber
Eti yıkayıp süzün. Kıyılmış sarımsak, mercanköşk, kekik, zeytinyağı, limon suyu, tuz ve karabiberi karıştırın. Üzerine eti ilave edip buzdolabında 20 dakika marine edin. Patatesleri kalın elma dilimi şeklinde doğrayın. Eti fırın kabına yerleştirin. Patatesleri marineye koyarak karıştırın, suyuyla beraber etin üzerine dökün. 170 derece fırında pişirin.
Acılı brokoli
MALZEMELER
500 gr. brokoli
1 adet havuç
1 kırmızı dolmalık biber
1 çorba kaşığı acı pul biber
3 çorba kaşığı zeytinyağı
1/2 limon suyu
3 diş sarımsak
Tuz
Brokolileri çiçeklerine ayırıp bol suda 10 dakika kadar haşlayın. Kararmamaları için hemen soğuk suyun içine koyun ve süzün. Üzerine pul biberi serpin. Rendelenmiş havuç, doğranmış biber ve ezilmiş sarımsağı karıştırıp servis tabağına yerleştirin. Üzerine brokolileri koyun. Üzerine limon suyu ve zeytinyağı dökün.