MALZEMELER
500 gr. çilek
6 dilim Etimek
5 çorba kaşığı toz şeker
1/2 çorba kaşığı nişasta
1 paket krem şanti
2 çay bardağı süt
4 çorba kaşığı vişne reçeli
1 su bardağı su
Çilekleri toz şekerle blender'dan geçirin ve bir taşım kaynatın. Su ile açılmış nişastayı üzerine ekleyip koyulaşıncaya kadar pişirin. Etimekleri küp küp doğrayıp kuplara paylaştırın. Üzerine çilekli karışımdan döküp soğutun. Daha sonra üzerine sütle çırpılmış krem şanti koyun ve vişne reçeli gezdirin.
Zeytinli püre
MALZEMELER
2 adet patates
6 çorba kaşığı süt
3 çorba kaşığı tereyağı
1/2 çay bardağı zeytinyağı
2 çorba kaşığı limon suyu
1 su bardağı zeytin
1 çorba kaşığı fesleğen
1 tutam adaçayı
Tuz
Patatesleri haşlayıp kabuklarını soyduktan sonra ezin. Bir tencereye alıp üzerine süt, tereyağı, zeytinyağı ve limon suyunu ekleyip ocakta beş dakika çevirin. Ocaktan alıp ikiye bölünmüş zeytin, kıyılmış fesleğen, adaçayı ve tuz ilave edip karıştırın.