Yumurtaları bir miktar tuzla birlikte iyice çırpın, tereyağıyla yağlanmış tavada omlet gibi pişirin. Daha sonra bardak ağzı ile yuvarlaklar kesin ve aralarına peynir, salam, domates ve salatalık dilimlerini yerleştirin. Dereotuyla süsleyerek servis yapın.
MALZEMELER
4 adet yumurta
4 dal dereotu
4 çorba kaşığı labne peyniri
4 dilim salam
2 adet domates
2 adet salatalık
1 çorba kaşığı tereyağı
Tuz
FASULYELİ BÖRÜLCE
Deniz börülcelerini haşlayıp kılçıklarını temizleyin. Taze fasulyeyi de haşlayın. Dövülmüş sarımsağı zeytinyağında kavurun. Üzerine börülce ve fasulyeyi ekleyip üç dakika kadar kavurun, üzerine limon suyu sıkın.
MALZEMELER
200 gr. deniz börülcesi
200 gr. taze fasulye
2 diş sarımsak
1/2 çay bardağı zeytinyağı
1 adet limon
SOSLU SEBZE DİLİMLERİ
Sebzeleri ve salatalığı aynı incelikte uzun uzun doğrayın. Sebzeleri az suda, kapağı kapalı şekilde kendi buharıyla beş dakika pişirin. Hemen buzlu suyun içine alıp diri kalmalarını sağlayın. Servis tabağına dizin, üzerine salatalık dilimlerini koyun. Sosu için şeker, sirke, dövülmüş sarımsak, yağ ve limon suyunu çırpın, sebzelerin üzerine dökün.
MALZEMELER
3 adet kırmızı biber
3 adet salatalık
3 diş sarımsak
2 adet havuç
1 adet kabak
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 adet limon
2 çorba kaşığı elma sirkesi
1 tatlı kaşığı şeker