Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Bugün Ne Pişirsem?

Dondurmalı sandviç
1 paket krem şanti
1 su bardağı süt
6 top dondurma
1 su bardağı damla çikolata
12 adet yulaflı bisküvi
Üzeri için:
80 gr. bitter çikolata
2 çorba kaşığı krema
1 çay bardağı iri dövülmüş fındık
Krem şantiyi sütle çırpın ve dondurmayı eritmeden içine koyun. Damla çikolatayı ekleyip karıştırın. Altı adet bisküviyi bir tepsiye koyup hazırladığınız karışımı üzerine paylaştırın. Kalan bisküvileri üstüne kapatıp derin dondurucuda bir saat bekletin. Benmari usulü eritilmiş çikolatayı kremayla karıştırıp bisküvilerin üzerine fırça ile iki kat sürün. Sandviçlerin kenarlarını fındığa bulayın. Buzdolabının normal kısmında iki saat bekletip servis yapın.

Mantarlı patlıcan
4 adet patlıcan
100 gr. mantar
1 limon l 2 soğan
3 domates
3 diş sarımsak
3 dolamalık biber
5 çorba kaşığı zeytinyağı
2 çorba kaşığı sirke
Patlıcanları soyup iri iri doğrayın, tuzlu suda bekletip kızartın. Soğanı yarım ay şeklinde doğrayıp zeytinyağında kavurun. Üzerine doğanmış biber ve mantarları ekleyip kavurmaya devam edin. Küp şeklinde doğranmış domates, limon suyu, sirke ve ezilmiş sarımsakları ekleyip ocaktan alın. Patlıcanların içine harcı paylaştırın. Su ilave ederek 15 dakika pişirin.

Fesleğenli domates dolması
3 adet domates
3 çorba kaşığı lor peyniri
1 çorba kaşığı toz fesleğen
Yarım demet maydanoz
1 çay kaşığı karabiber
Domateslerin baş kısmını kapak şeklinde çıkarın. İçlerini çay kaşığıyla oyun. Lor peyniri, fesleğen, tuz ve karabiberi karıştırın. Kıyılmış maydanozu ekleyin. Domatesten çıkan suyu da katın, domatesin içine doldurun.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA