Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ÖNCEL ÖZİÇER

Şipşak evlilik kararları

İlişkileri beş yılı bulmuş ama hâlâ aralarında evlilikten söz edilmiyorsa, o arkadaşlarıma "Zaten sizin artık evlenme değil, boşanma vaktiniz gelmiş" diyorum, bana kızıyorlar.
Ama bir şey biliyoruz da söylüyoruz. Kadın ya da erkek, taraflardan biri ilişki içinde evlilik lafını duyduğu anda yengeç misali yan yan muhabbetten uzuyorsa; bilin ki ayrıldıktan sonra gidip yeni tanıdığı biriyle apar topar evlenecek olan da yine o kişidir.
Neden böyle oluyor bilmiyorum ama uzun süreli ilişkiden çıkmak bazılarında, 'Gidip hemen ilk bulduğumla evlenmeliyim' duygusu yaratıyor ve bu kararı alanların kimi bin pişman olurken, kimi de gerçekten çekirdek aile olmanın getirdiği sakinliği o şipşak kararda buluyor.

ERKEK KIZI TERK ETTİ!
Daha yeni bir arkadaşımın başına geldi. Erkek tarafı senelerdir sürdürdükleri ilişkilerinde evliliğin 'e'sini ağzına almazken, gitti internet üzerinden muhabbet ettiği bir kızla bir anda evlenmeye karar verip arkadaşımızı terk etti.
Ben artık bu durumu yadırgamıyorum da, yargılamıyorum da...
O kadar sık duyduğum bir hikaye ki bu...
Psikolojik, sosyolojik bir sebebi vardır herhalde.
Ya da sebep falan yoktur. Gönüldür bu; kimi hayat arkadaşı olarak seçeceğine yıllar değil, paşası karar verir.
Belki de artık aşkı gevşemiş, tutkusu eskimiş, kavgaları bile rutine binmiş bir ilişkinin bitkisel hayata soktuğu ruhu; gelecek taze bir kan diriltir.

TERK EDİLEN ANLAMAZ
Ama tabii sen gel de tüm bunları, terk edilen tarafa anlat.
Anlatamazsın... Böyle bir arkadaşın varsa, onu dinlerken tek yapman gereken şey; "Evet canım çok haklısın, adinin tekiymiş. Büyük şerefsizlik bu sana yaptığı. Bence de gidip nikahı basmalısın, adamın saçını başını yolmalı, kızın gelinliğini başına geçirmelisin" demek.
Çünkü haberin geldiği ilk günlerde o insanı hiçbir itidal çağrısı sakinleştiremez.
Ben de öyle yapıyorum şu anda.
Veriyorum ayarı, veriyorum gazı.
Duymak istediklerini söylüyorum.
Nasıl olsa bir süre sonra olayı kabullenecek, "Amaaan ne hali varsa görsün, Allah'ından bulsun" deyip kendi hayatına devam edecek.
Hatta yeniden aşık olacak, belki o da gidip evlenecek.
Bu durumlarda beddua hiçbir işe yaramaz zaten. Allah muhafaza, döner dolaşır sora sizi bulur.
O yüzden siz de terk edildiyseniz, yıllarca o masaya oturmak için beklediğiniz adam ya da kadın gidip birkaç hafta içinde bir başkasıyla evlendiyse, edeceğiniz en güzel laf; "İnnnşallah boşanamasın" olur.
Deneyin, çok rahatlayacaksınız.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA