Mersin'in Silifke ilçesine bağlı Göksu vadisi köylerinde örtü altına alınan erik bahçesinde ilk hasat yapıldı. İlçeye bağlı Keben köyünde 20 yıldır çiftçilik yapan Faruk Doğan'a ait 1 dönümlük serada hasadı yapılan ve 100 gramlık kaselere konulan yaklaşık 400 kilo erik, kilosu 70 liradan İstanbul ve Ankara'ya gönderildi. Silifke Erik Üreticileri Birliği Başkanı Mustafa Göktaş, Türkiye'nin ilk turfanda eriğinin Silifke'de üretildiğini belirterek, "Açık alanda ilk erik hasadı nisan ayında yapılacak. Örtü altına alınan bahçelerde ise ilk hasadı yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Erken hasat yapıldığı için de fiyatların yüksek olması hem üreticilerimizi hem de bizi sevindiriyor" dedi.
AŞERENLER İÇİN
Fiyatın yüksek olması nedeniyle tadımlık olarak az miktarda toplanan eriği 100 gramlık kaselerde İstanbul ve Ankara gibi büyük şehirlere gönderdiklerini vurgulayan Göktaş, "Türkiye genelinde ilk turfanda can eriğinin Silifke'de çıktığını herkes biliyor. Bu nedenle de aş erip canı erik çeken kadınlar için eşleri uzak yerlerden ilçemize gelerek tadımlık olan bu eriklerden alıp gidiyorlar" dedi.