Adana
İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanacak Turizm Haftası kapsamında amatörlere yönelik altın ödüllü Yöresel Yemek Yarışması düzenliyor. Seyhan Oteli'nde 15 Nisan saat 09.00'da başlayacak yarışma için son başvuru tarihi 9 Nisan olarak açıklandı. Yarışma, Adana Kültür, Eğitim, Sanat ve Araştırma Vakfı (KÜSAV) ve Adana Turizm Derneği'nin işbirliğiyle düzenleniyor.
HERKES KATILABİLECEK
KÜSAV ve Yöresel Yemek Yarışması Düzenleme Komitesi Başkanı Alper Tansel, yarışmaya erkek ya da kadın, profesyonel olarak aşçılık yapmayan herkesin katılabileceğini söyledi. Yarışmanın başvuru formlarının Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü, KÜSAV ya da Adana Turizm Derneği'nden temin edilebileceğini kaydeden Tansel, "Formlar 9 Nisan saat 17.00'ye kadar İnönü Parkı çarprazındaki Turizm Danışma Bürosu'na teslim edilecek. Yarışma 'zeytinyağlılar', 'etliler', 'hamur işleri - börekler' ve 'tatlılar-pastalar' dallarında yapılacak. Her dalda ilk 3'e girenlere tam, yarım ve çeyrek Cumhuriyet altını verilecek" dedi.