Yaz mevsiminde daha sık görülen ishaller, enfeksiyonlara bağlı oluşabildiği gibi besinlere bağlı olarak da ortaya çıkıyor. Acıbadem Adana Hastanesi İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Cengiz Boğa, besin kaynaklı ishallere karşı yenecek gıdalar hakkında bilgi vererek, "Muz, tuzlu çubuk kraker, leblebi, asidi kaçmış kolalı içecekler, çay, kahve, yoğurt, peynir ve ayran tüketmek basit ishali önler" dedi. Karpuz, kavun, kayısı, acı biber gibi yiyeceklerin fazla miktarda tüketilmesi nedeniyle barsak dengesi bozulduğunu belirten Boğa, "İshaller yazın hem yetişkinlerin hem de çocukların sık karşılaştığı bir sağlık sorunu. Yiyeceklere bağlı basit ishalleri, yine yiyeceklerle gidermek mümkün. Bu ishaller en fazla 24-48 saatte düzeliyor. Ama ishal enfeksiyon nedeniyle ortaya çıkıyorsa, tıbbi tedavi gerekiyor" dedi. Boğa, süt, sütlaç, dondurma tüketiminin de sorun yaratacağını söyledi.