Türkiye'nin en iyi haber sitesi
CEM SANCAR

Jale, yeni bir din İCAT etmelisin kendine

Ah Jale ah!
Ah Beyaz'ım, Solukbenizli'm, paralize kuşum, gergin tandanslım, tahttan düşmüşüm, "Ay yeter Erdoğan gitsin ayol"cuğum benim!
Başımın derdi, böyle gidersen öldüreceksin bir gün beni...
Yeni bir din "icat" edecekmişsin duyduğuma göre! Bitmiyor vallahi maceraların yeminle.
Uzun zamandır bekliyordum ama senden böyle bir şey. Çünkü geçende, o Sümer Sümerlilerindir Gazetesi'ndeki kız, -normal olarak bir Sümer kafasıyla- yazınca, "Hz. Muhammed bu kadar istismar edileceğini bilse bu dini icat etmezdi kanımca" diyerekten...
Anladık meseleyi. Genel olarak dinler ve bu halkın dini hakkındaki cehaletinizi biliyorduk ama bu kadarını dedikodu sanıyorduk, inan. İyi oldu "kanımca" bu bize!
Millet şaşkın garibanı haşladı tabii. Dinimize "icat" dedi diye! Kızcağız da "imdat yobazlar bana saldırdı" şeklinde panik atak olmaz mı? Trajikomik haller yaşadık birlikte...
Şimdi tamam, karşımızda Seküler bir yobazlık var! Kiliselere karşı aydınlanmanın ilk zamanlarından kalma bir terör zihniyeti bu. Bu dil, özellikle bir dini hakir görme dili değilse, aydınlanma düşüncesinin bile unutmak istediği bir dildir. Stalin kadar demodedir. O kadar kabadır. Bunları biliyoruz...
Ama oturup düşünelim, bu kızlar, bu adamlar, -yani Jale, senin şu küçük klonların- en küçük dil sürçmesinden bir nefret suçu çıkarırken, nasıl oluyor da Müslümanlar'a karşı bu kadar rencide edici olabiliyorlar? Bu soru mühim soru, çok yönlü bir soru ama yeri burası değil...
Fakat, senin kız öyle şey edince -sen bile kızmışsındır bir miktar kendisine eminim- bir ampul yandı benim kafamda. Anladım ki siz yeni bir dine muhtaçsınız usta!
Bence karizmanızı hiç, yok "minarenin balkonuna çıkan adam şarkı söyledi", yok "Peygamber twit atın demiş", yok "Yunus Emre'yi dinlerdik Çakıl Gazinosu'nda paşa dedemle" filan şeklinde delmeyin. Keyfinize göre yeni bir din icat edin be ablacım. Bitsin bu çile!
Neler çektiniz biliyorum, bu tiyatrolardan yoruldunuz. Bence de doğrusu bu. Bir taraftan pozitivist bir "din", radikal bir Kemalizm, İslam'ı beğenmeyen. Diğer taraftan "parabol" bir Şekil Dini. Demokrasiden ve seçilmişlerden nefret eden...
Şu saat darbecilere fahri general ödülü vermekten "şerefli" bir akademisyen grubu da çıkmışken ortaya! Diyorum ki, toplayın vallahi küçümsemenizi, nefretinizi bir yere. Onu diyorum. Yapın hipnozu, verin ananası, verin kiviyi, açın şakraları, geçirin "bi'şeyin bi'şeyi" yazan tişörtleri üstünüze. Yazın yeni bir din kitabı, olsun bitsin!
Biz de rahatlarız, siz de...
Hazır, dergi de çıkarıyormuşsunuz birlikte, gazete sanırım. Orada işte yayınlayın din kitabınızı. Dizi yapın kininizi, öfkenizi.
Kupon da verebilirsiniz bak! Karşılığında kaset olur, komplo olur, nükleer bir iftira olur. Artık ne gelirse elinizden.
Yalnız zor bir soru var, her New Age zamazingoya -sahte mahte- bir peygamber lazım bir yerde! O kim olacak sizde?
Hazırlıklı mısınız bilmiyorum Jale, benim ikram kabilinden, birkaç önerim olabilir naçizane.
Sizin dinin şeyi, o Dallas'taki "Arkadaş" olamaz bir kere!.. Hiç onu düşünmeyin. Adam agresif bir holding patronu çıktı nihayetinde. Bitti olay.
Ha çok duyuyoruz, şu sıralar bazı evlerde, yurtlarda falan kalan çocuklara toplu beddua seansları yaptırılıyormuş, yemekten sonra.
Hah, o beddualar toplanır, kitabın temeli olabilir bakın! Araya da birkaç mesel katarsınız Nutuk'tan. Hepsini alamazsınız kalın bir kitap.
Cuntacı Kara Şövalyelere -affedersiniz- hürmet etmek konusunda tarihi yeteneği olanlar var aranızda. Herkes biliyor bunu nasılsa. Onun için, emekli darbecilerden de "sokratımsıtrak" bir şeyler lazım biraz.
Sonra Osho var! "Bütün dinleri birleştirdim" diyor. "Allah'a gerek yok" diyor. Ekonomik bir atılım o da! Sanayii desem yeridir. Sizin parabollere göre biraz naif kalır ama olsun. Dandik mandik, Batıda yaygın sen ona bak. Değil mi ama...
Wall Street Journal'dan da birkaç rivayet tavsiye ederim, bu noktada. İngilizce yazıyor ne de olsa. Siz seversiniz.
Havarilere gelince! O çok bak sizde. Orda bir sıkıntı yok. Şimdi saymayayım isimlerini, senin kankalar işte!
Fakat size bir peygamber kesin lazım. O eksik. Şu sizinki krize girmeyeydi, iyiydi. O da olsa tamamdı lakin böyle idare edeceksiniz artık...
Sonra oturalım masaya diyorum, koyalım kitapları karşı karşıya. El mi yaman, bey mi yaman görelim. Boş konuşmayalım diyorum.
Bizim kitabımız belli, biliyorsun!
Sizinki ne? Onu bekliyoruz Jale...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA