Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HAŞMET BABAOĞLU

Pazar notları: Nasılız, iyi miyiz?

Öğrenmek için gereken sabra sahip değil, çabuk sıkılıyor. Bu yüzden bilmiyor, bilemiyor fakat sürekli malumat biriktiriyor. Odaklanamıyor ama göz gezdiriyor. Düşünmüyor ama durmadan tartışıyor... Çok tanıdık, değil mi?

***

Öğrenmenin hayret ve harikalarla dolu upuzun bir süreç olduğunu unuttuk... Bilginin sadece biriktirilmeyip aynı zamanda "yaşanması" gerektiğini bilen kuşaklar göçüp gideli çok oldu... Yüzlerce yıldır ayakta kalan meseller durup düşünelim; ders alalım diyeydi. Şimdi hepsi folklor ezberlerine dönüştü... İnanç deseniz, çoğu zaman ya kupkuru amel, ya da kalbe gömülmüş emel!.. Buradan ne çıkar? Bilemiyorum. Ama biz zor çıkarız!
***
Osman Konuk yetişkin olmayı ne güzel anlatıyordu: "her nasılsına karşı korkudan iyi oldum." O şiirin bir de şu dizesi vardır: "nereme dokunsam eksik."

***
Şu "kişisel gelişim"ciler bir alem! İçlerinden biri kalkmış "sürekli eylem halinde olun, hayatı kazanılması gereken bir zafer gibi tasarlayın!" diyor. Oysa takipçilerine iyilik yapmak istiyorlarsa, "Durun!" demeliler; "Allah aşkına bir durun da bakın kendinize!" Hele o hayat konusu... Eninde sonunda kaybedeceğimiz şeyin zaferi olur mu? Üstelik derdiniz "gelişim" ise, işte tam bu noktadan, bu hakikati kabullenmekten başlar.
***

"Aşık oldum" diyor. Aşk kelimesi öyle parıltılı ki, onu yeterince sevmediği gerçeğini bile örtebiliyor.
***

"Ben farklıyım" diyor. İşte tam o anda başkalarından hiçbir farkı kalmıyor.
***

Sis bastırdı. Köprü trafiği şehrin yollarını tıkadı. O trafikten gözüm korktu. Kitapçıya girdim. Bir kitapçının bütün raflarını yokladığım; en aşağıdaki raflara bakmak için dizlerimin üzerinde süründüğüm günlerden bu yana çok zaman geçmişti. Üstelik epeydir dijital okumaya geçmiştim, haşır neşir olduğum basılı kitapların sayısı gitgide azalıyordu. O yüzden yeni bir şey yapıyormuşum gibi coştum. Bir saatten fazla kalmışım içerde. Sonuç? Kitap kokusu hala çok güzel! Ve en sağlam kitaplar artık gözlerden uzak raflarda, araya sıkışmışlar.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA