Türkiye'nin en iyi haber sitesi
GÜRCAN BİLGİÇ

Yarım (!) Fener'den bu kadar

Durgun saatlerin gerilime dönmesi maçın bir gün öncesinde iki takım taraftarlarının rakip statlara gidemeyeceğinin açıklanmasıyla oldu. Bir gün sonra ise bu kararın kime ait olduğu anlaşılamadan kapıların açık olduğu belirtildi. Ama maçı seyretmek için İnönü Stadı'na gelenler karşılarında kapalı kapılar buldular. İki bin kişiyi yarım metreden, tek tek geçirerek içeri almaya kalktı güvenlik güçleri. Böylesine güzel bir güne zorla, tartışma taşındı. Maçın dengesini orta sahaların bozmasını bekliyorduk. Tempodan ve pozisyonlardan ziyade, mücadelenin ön plana çıkması muhtemeldi. Simao'nun müthiş vuruşuyla maçın karakteri değişti. Önde olan Beşiktaş olmasına rağmen hakimiyet Fenerbahçe'nindi. Bu kadar geri çekilmenin hesabının üç kere golün yanından geçerek kesilmesine az kalmıştı. Caner dışında etkili olmaya çalışan, öne hamle yapıp sorumluluk almaya niyetlenen Fenerbahçeli orta sahanın olmamasının altı çizilmeli. Gökhan Gönül'ün temposuzluğu ve formsuzluğu içinde, topal kalmıştı Aykut Kocaman'ın takımı. Alex'in, Aurelio'nun markajından kaçmak için sık sık orta sahaya yaklaşmasıyla, Beşiktaş ceza alanına kalabalık girme ihtimalleri de azaldı. İkinci yarıdaki Beşiktaş bekleyişinin üstüne yine Caner ile gidiyorlardı. Fenerbahçe'nin aldığı riski hızlı hücumcuları iyi değerlendirmeyi başardı Beşiktaş...

İYİ OLAN NEDEN ÇIKTI Kİ...
Beraberliğin gelmesinin ardından Aykut Kocaman'ın hamlesi çok anlaşılır değildi. Takımın en etkili, en çok sorumluluk alan oyuncusu Caner'i, Stoch ile değiştirdi. İyi olanı çıkartıp, ne olacağı belli olmayan ile devam kararı, Kocaman'ın değil, rakip teknik direktörün dileği olabilirdi ancak.
Yine de sahada kazanmak isteyen, bunun için kalitesini zorlayan takımın Fenerbahçe olduğunun altını çizelim. İki parmakla girdikleri bilek güreşini kazanıyorlardı. Kendi sahası ve seyircisi önünde Beşiktaş'ın stratejisini tek yönlü kurgulaması, kadrosuna veya kendisine güvenenlerin işi olamaz.
Aykut Kocaman'ın nedenleri vardır elbette ama, ligin çeyreği biterken takımında tek bir formda oyuncu olmamasının ikna edici bir açıklamasını bulmalı. Zor gol yiyen oyun düzeninin Quaresma karşısında saçak haline gelmesini de değerlendirir umarım.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA