Türkiye'nin en iyi haber sitesi
GÜRCAN BİLGİÇ

Kimlik bunalımı

F.Bahçe'nin Sivas'tan beri süre gelen aşağı ibresinin, bu derbi ile birlikte normal kıvamına geleceğini tahmin ediyorduk. Kendi içinde barındırdığı farklılıklar, derbinin yönünü bir türlü F.Bahçe'ye çevirmeyi başarıyordu. 1300 küsur günlük esareti yaratan da bu detaylardı. Ama hepsinde ortak bir yan vardı, Fenerbahçe sahaya hep kazanmak için çıktı. Beraberliğin gerektirdiği maçlarda bile yapılan planlarda bu vardı.
Aykut Kocaman, geçmişi, kendi zamanını bir tarafa bırakarak, öyle bir ilk onbir icat etti ki, futbol bilgisi de, analiz yeteneği de sorgulanacak hale geldi.
Maç sonunda yapacağı incelemede, yenilen gollerin yanına kişisel hataları (özellikle Bilica'yı) özenle yazacaktır.
Ama şunu da göz ardı etmemeli; ilk yarıda rakip kaleye çekilen tek şutu yok takımın. Önde top tutarak organize hale getirdiği tek atağı da yok. İlk kornerini 38'de attı takımı. Kaleye çekilen ilk şut atıldığında 54. dakika gelmişti Fatih Hoca takımını daha iyi hazırlamış, görevlendirmiş, inandırmış ve sahaya sürmüş. Tek tek oyunculara baktığımızda, "Fenerbahçe bu maçı kaybetmez" diyecekken, sahada çaresiz, yenilgiyi kabullenmiş, ikili mücadeleleri kaybettiği gibi, ayakta bile zor duran takımıyla baş başa kalmıştı Fenerbahçeliler.
Bunun çaresini bulamadı Kocaman. Çünkü yenilmemek istedi maç öncesinde. Elinde sağlam sağ kanat oyuncusu varken Bienvenü'den ne bekliyordu açıklar umarım. Ya da elinde Semih gibi santrfor varken, Alex'i bu bölgede oynatmasının da sebebini çok merak ediyoruz. Bilica'nın amatör görüntüsü kimi şaşırttı bilemiyorum. Hadi tüm bunlar bir kenara, Emre Belözoğlu gibi bir takım lideri bile maçı eksi performans ile sürdü.

RÖVANŞTA AYDINUS YOK!
Tüm bunların üstüne ekleyebileceğimiz Fırat Aydınus kararları da var elbette. Kendisini bilmesek, "Bu maçı bir türlü Galatasaray'a kazandırmalıyım" kararlılığında olduğunu söylerdik. Net penaltı pozisyonunda Caner'e kart çıkartıyor, benzerlerinde düdüğünü çekinmeden çaldığı ikili mücadelede, Elmander'e devam emri veriyor, son adamdan Semih Kaya atılabilecekken, Semih Şentürk'e dönüp "faulü sen yaptın" diyor, yardımcının zamansız kaldırıp vazgeçtiği bayrağını, doğruya döndürdüğü F.Bahçe atağını, G.Saray defansından önce sonlandırıyor. Bütün bunlardan sonra sonuca etki eden hatası yoktur deyip överler kendisini. Tüm Fenerbahçeliler Saracoğlu'nda Aydınus'suz Galatasaray'ı bekleyecekler sabırsızlıkla. 1300 gün sonra sevinmeyi hatırlayan ezeli rakiplerinin, bu galibiyetine elbette saygı duyarak...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA