Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İSKENDER GÜNEN

'Onur'lu bir damga!

Beşiktaş için şampiyonluk yarışında varolabilme maçıydı... Trabzonspor ise rakibine göre çok daha rahat. Ama maça rahat olan Trabzonspor çok kötü bir başlangıç yaptı. Alanzinho'nun topla fazla oynama isteği sonucunda kaptırılan toplarda Trabzonspor savunmasının arkasına atılan her topta, Beşiktaş pozisyonları bulan takımdı.
Savunmanın ortasında oynayan Egemen ve Giray'ın yerleşme hatalarının yanında, hava toplarında önemli yetersizlikler sergilediklerini gördük. Oyunun ilerleyen dakikalarında ise Trabzonspor önce oyunda dengeyi sağladı. Ardından atak girişimlerinde bulundu. Ancak Beşiktaş hücumda top kayıpları yaptığı anda savunması az adamla yakalandı. Buna rağmen Trabzonspor hücuma çıktığında öne oynaması gereken pasları genelde yana ve geriye oynamayı düşündüğü için Umut'un girdiği gol pozisyonu dışında üretkenliği yoktu.
İkinci yarı Beşiktaş, Trabzonspor takımını baskı altında tuttu. Bunun en önemli nedeni önde oynayan Teofilo, Umut, Alanzinho ve Burak gibi oyuncuların ayaklarına gelen her topta, topu saklamaları gerekirken çabuk kaybetmeleriydi. Orta sahada geriye daha fazla yaslandığı için Beşiktaş bu bölümde gol pozisyonları üretti, fakat kaleci Onur ikiüç pozisyonda çok kritik kurtarışlar yaparak geceye damgasını vuran oyuncu oldu.
Teofilo'nun oyundan çıkartılıp yerine orta sahaya Ceyhun'un girmesiyle birlikte, gol atmak için bütün riskleri alan Beşiktaş karşısında sayısız gol pozisyonlarına giren takım Trabzonspor'du.

TÜRKİYE KUPASI ŞART OLDU
Böylesi büyük bir maçta üstelik deplasmanda sayısız gol pozisyonu yakalayıp bunları değerlendiremiyorsanız istikrarlı bir takım kimliğine kavuşmanız olanaklı değil. Ligin bitmesine kısa bir süre kala Trabzonspor için öncelikli hedef artık kupa. Antalyaspor maçı çok büyük önem taşıyor. Kupada bu engeli aştıktan sonra finaldeki rakibi büyük bir olasılıkla Fenerbahçe olacak.
Önümüzdeki sezon Avrupa kupalarına katılabilmek ve camiaya hiç değilse bu sezon bir kupa hediye etmek gerektiği düşüncesiydeyim.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA