Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NAZLI ILICAK

CHP ve 15. madde

Anayasa değişiklik paketinde 12 Eylülcülerin yargılanmasının önünü kesen geçici 15'inci maddenin kaldırılması da var. Bunu CHP ısrarla teklif etmişti.
CHP'li Mustafa Özyürek'e, "Söz konusu madde görüşülürken, CHP destek verecek mi?" sorduk. Açıkça cevaplamaktan kaçındı. Ya bu hususta tespit edilmiş bir politika henüz yok; ya da bugünden kamuoyu ile paylaşılmak istenmiyor.
Mustafa Özyürek, "O maddeyi desteklesek dahi, sonuçta paketin tümü üzerinde oylama yapılıyor. Tümü üzerindeki oylamaya elbette katılmamız mümkün değil. O zaman, sadece geçici 15. maddenin kaldırılması için destek versek de, sonuç değişmez ki!" dedi.
Belli olmaz... Belki cumhurbaşkanı, inisiyatifini kullanarak, 367 ve üzerinde oy almış maddeleri referanduma sokmadan, doğrudan yürürlüğe koyabilir. Bu ihtimali düşünerek, CHP'nin, özellikle geçici 15. maddenin kaldırılmasına oylarıyla destek vermesi önemlidir. Aksi takdirde, çok ağır tepkilerle karşılaşabilir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA