Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MAHMUT ÖVÜR

Ankara'da CHP ne yapacak?

Siyasi partilerin genel merkezleri ve Meclis Ankara'da olduğu için Türkiye'nin gözü de kulağı da Ankara'da. Ancak, seçim dendiğinde Ankara'nın gözü de İstanbul'a çevriliyor.
İstanbul tüm seçimlerin barometresi gibi. Orada değişen hava, dalga dalga Türkiye'yi etkileyebiliyor. İki gündür Ankara kulislerini izlerken, İstanbulsuz bir an olmadı. Nereye gitsek Ankara'dan çok İstanbul'u konuştuk.
Ankara'nın kalbinin attığı Tunalı Hilmi'de İstanbul adaylığı nedeniyle son günlerde öne çıkan isim, CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin'le sürpriz karşılaşmada da ister istemez aynı konu konuşuldu.
Tekin'i hem adaylık konusunda hem de siyasi yarışa kattığı heyecan konusunda kararlı ve umutlu gördüm.
Ancak CHP'nin İstanbul'daki adaylık problemini henüz aşamamış olması başta Ankara olmak üzere her ili etkiliyor.
Tabii CHP'nin tek problemi bu değil, bunu aşan bir sorunu var. Çünkü CHP Ankara'da kendi geleneği içinden etkili bir aday çıkaramıyor. Adı geçen ve aday adaylığı için başvuranların hiçbirine CHP içinden bile destek yok.
Gecenin ilerleyen saatlerinde buluştuğum bir başka CHP'li ekiple bu konuyu konuşuyoruz. CHP Ankara il yönetiminden bir yönetici yaşanan sıkıntının nedenini şöyle yorumluyor:
"Siyaset üretemeyince siyasi kadrolar da yetişmiyor. Aynı isimler etrafından dönüp duruyoruz. Ana muhalefet partisi CHP, bu ülkenin başkentinde aday bulamıyor. Bu çok acı bir şey. Hâlâ merkez sağdan veya MHP'den gelebilecek isimlerden medet umuluyor."
Kulislerde CHP'nin Ankara adayı olarak hâlâ Mansur Yavaş'ın adından söz ediliyor.
Yavaş'la ilgili bir başka iddia daha var. DP veya SP gibi küçük partilerden aday olabileceği söyleniyor. Ama asıl sürpriz haber AK Parti'yle flört etmesi.
Bana da sürpriz gelen bu flörtün nedeni de Ankara'nın Yenimahalle belediye başkan adaylığı. Yavaş, CHP'nin elinde olan bu ilçede AK Parti'den aday olursa kazanabileceği konuşuluyor.

AK Parti'de temayül heyecanı

Ankara'da büyükşehir belediye başkanlığı seçimiyle ilgili pek heyecan yok. Billbordlarda MHP adayı dışında kimse meydanlara çıkmış değil. Bir anlamda Melih Gökçek'e garanti gözüyle bakılıyor ve bu saatten sonra çıkacak isimlerin de sonucu etkilemeyeceği söyleniyor. Hafta sonu AK Parti'de 16 büyükşehirde yapılacak temayül yoklaması heyecanı var. O yoklamadan sonra süreç daha da netleşecek görünüyor.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA