Türkiye'nin en iyi haber sitesi
METİN TEKİN

Bir başka Beşiktaş

Enteresan olan, Avrupa Ligi maçlarını çok daha rahat, çok daha güvenli oynuyor Türkiye'ye kıyasla Beşiktaş.
Dün akşamki rakip CSKA Sofya'nın bir üst tura geçmek için tek şansı galibiyetti. Kazanmanın yolunu ise topa sahip olup hücum üstünlüğü sağlamak değil, kendi yarı alanına çekilip bulacağı toplarla çabuk atak planı üzerine kurmuştu CSKA Sofya. Koskoca ilk yarıda sadece bir defa rakip arasına yaptığı koşuyla Delev ile pozisyon bulabildi. Beşiktaş savunmasının ilk devre boyunca verdiği tek pozisyon buydu.
Schuster'in gerek Türkiye'de gerek Avrupa'da hep rotasyon yaptığından bahsediyoruz.
Ama artık orta sahaya bakıldığında Aurelio, Ernst ve Guti üçlüsü takımın çatısını oluşturuyor.
Orta sahanın artık değişken değil sadece bu isimlerden oluşması Beşiktaş'a büyük avantaj sağlıyor oynadığı karşılaşmalarda. Özellikle Aurelio'nun oyun dinginliği ve güveni yavaş yavaş oturmaya başladı. Bu da Beşiktaş için önemli bir artı.
Yukarıda dediğimiz gibi Avrupa Ligi'ni farklı oynuyor Beşiktaş. Hep öne geçtiği maçlarda oyunu ele alamamasından bahsettik siyahbeyazlıların. Bu maçta kesinlikle böyle olmadı. Oyun 0-0 giderken dahi kontrol hep Beşiktaş'ın elindeydi. Öne geçmenin avantajını da kullanarak çok rahat bir galibiyet aldı Beşiktaş. Tabi ki CSKA'nın Beşiktaş'ın oyun dengi olmadığını da söylemek lazım. Gerçi skoru 2-1'e getirdiler ama gerek hücum üretkenlikleri, gerekse orta saha üretkenlikleri bu maçı kazanmak için oyunun hiçbir bölümünde yeterli olmadı. Karşılaşmanın oyunda ve skorda net galibi Beşiktaş'tı.

TÜRKİYE'DE İŞ ÇOK DAHA ZOR
Artık bundan sonra Beşiktaş için önemli olan Avrupa Ligi'nde bir üst turda eşleşeceği rakibi. Şanslı bir kura Beşiktaş'ı çok daha ilerilere götürebilir Avrupa Ligi'nde. Bence Beşiktaş için asıl önemli olan Türkiye'deki Bursaspor maçıdır. Türkiye Ligi siyah-beyazlı takım için çok daha zor ve çok daha karmaşık durumda. Çünkü artık Beşiktaş şampiyonluktan kopmak için her maçı kazanmak zorunda. Avrupa Ligi'ndeki rahatlığı Türkiye'de yok.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA