Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Bir sinema şaheseri..

Son yıllarda gördüğüm en güzel filmlerden biri.. Gözlerindeki Sır.. Arjantin'den geliyor. 2010 En İyi Yabancı Film Oscarı'nı almış.. Boşuna almamış.. Bu nasıl bir güzelliktir anlatmak zor.. Gerek de yok.. Görmeniz gerek. Görülecek, kolay görülecek bir film çünkü.. Arjantin seyirci rekoru 3 milyonla bu filme ait..
Bu yüzden zaten filmi öven eleştirmenlerimiz, ayıp olmasın diye "Demode seyirci de bu filmi sevebilir" diyorlar.. Bu "Demode" biz oluyoruz tabii.. Ya da bu muhteşem filmi beğenmezden geliyorlar.. 3 milyon Arjantinlinin gittiği filmin sanat değerinin olması mümkün değil ya... "Halkın sevdiğini eleştirmen sevmez" kuralı şaşmaz ya..
Bal gibi muhteşem bir film bu yüzden battı işte.. Bu kafadaki eleştirmenler seyirciyi korkuttular.. Seyirci rekoru kıracak bir film güme gitti. Utanarak öğrendim başta İzmir, hem de İzmir, pek çok kentte vizyona bile girmemiş, Bal. İstanbul'da 11 sinemada 2 hafta kalabildi. Şimdi sadece Cevahir'de, bir sinemada, bir seans, (15.00 te) oynuyor, o kadar.. Ona da şükür.. Ben hâlâ "Bal"ı mutlak görün" diyorum çünkü..
Gözlerindeki Sır'ı da mutlaka görün.. Birbiri ardına sürprizleriyle sizi fevkalade sürükleyen (En az dört kez "Bitti" dedim içimden) bir polisiye öykü.. Ama film, akıllara seza bir güzellik içinde, Arjantin'in en karanlık günlerinin, Peron ve sonrasının da müthiş bir eleştirisini yapıyor. Kafalara balyozla vurmadan.. Hatta siyasal eleştiri yaptığını zerre çaktırmadan.. Ve bunları şiir gibi bir aşk hikâyesi içinde sunuyor.. Daha ne olsun?.. Ne olabilir?..
Harika oyunculuklar, harika çekimler, harika anlatım.. Harika film.. Hayatınıza bir harika güzellik katın.. Gözlerdeki Sır / El Secreto de Sus Ojos/ The Secret in Their Eyes'ı mutlaka ama mutlaka izleyin ve sinemanın hem de "Demode" seyirci için nasıl muhteşem bir sanat dalı olduğunu gözlerinizle görün.. Tüm eleştirmenleri boş verip.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA