Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Şaşkınları oynayan CHP!..

CHP, kendisine yeni bir yol arama şaşkınlığı içinde.. Fena halde verilen gaz da şu..
"AKP bu ülkede yüzde 50 oy almıyor mu?.. O zaman biz de ona benzeyelim.."
Peki nasıl olacak bu?.
Muhafazakar partiye dönüşecekler, evvela..
Yahu bu ülkede hem de nasıl başarıya ulaşmış, denenmiş, yaşayan her iki kişiden birinin gönlünü kazanmış bir parti zaten varken, ortada daha kadroları bile olmayan, ne diyeceklerine daha aralarında anlaşamayan bir partiye millet niye oy versin, düşünen yok..
Atatürk düşmanları da fırsattan istifade yolunda..
"Atatürkçüyüm" diyene "Ergenekoncu" denen günümüzde, "Aman o diktatörün yolundan ayrılın" diyen akıl hocaları türedi.. Amaçları, partiyi cumhuriyetin başından beri ayakta tutan tek temeli de yok etmek.
Doğrudur. Demokratik rejim yerleştiğinden beri, CHP tek seçim kazanamadı. DP, AP, ANAP arka arkaya CHP'yi hezimete uğratan başarılara imza attılar..
Peki şimdi nerde o partiler?. CHP ama duruyor.. İsmet Paşa'dan bu yana "Kötü yönetilme" rekorları kırdığı halde duruyor.. Neden?.
Bunun altını iyi çizeceksin.
Sonra demokrasi tarihinin en büyük zaferlerini arka arkaya üç defa kazanmış bir muhafazakar partiye karşı nasıl başarılı olunur, onun yollarını aramaya başlayacaksın.
CHP, Atatürk'ü reddettiği an biter.
Efendim "Atatürk eskidi.. Altı Ok'un ilkeleri mi kaldı bugün?."
Altı Ok, CHP'nin simgesi.. Hepsi o.. Halkçılık, Devletçilik, Laik, Milliyetçi, Cumhuriyetçi ve Devrimci olmak, dünyanın o günkü koşullarında yeni kurulan bir devlet için şarttı. Bugün hangileri kalmalı, hangilerinin yerine yeni ilkeler koymalı, belli zaten.. Ayrıca koca partisin. Oturur tartışırsın..
"Atatürk eskidi" diyenler yanılır.. Atatürk eskimez çünkü..
Kendi sözlerine bakın..
"Ben, manevi miras olarak hiçbir ayet, hiçbir dogma, hiçbir kalıplaşmış kural bırakmıyorum. Benim manevi mirasım bilim ve akıldır...
Zaman süratle ilerliyor, milletlerin, toplumların, kişilerin mutluluk ve mutsuzluk anlayışları bile değişiyor. Böyle bir dünyada, asla değişmeyecek hükümler getirdiğini iddia etmek, aklın ve bilimin gelişimini inkar etmek olur.
Benim Türk milleti için yapmak istediklerim ve başarmaya çalıştıklarım ortadadır. Benden sonra, beni benimsemek isteyenler, bu temel eksen üzerinde akıl ve bilimin rehberliğini kabul ederlerse, manevi mirasçılarım olurlar."
Şimdi bu sözlerin tek kelimesine itirazı olan var mı?.
Atatürk bir devrimcidir. Bir devrimci olarak da ölümsüzlüğün yolunu işaret etmiştir.
"Dogmalardan, kalıplaşmış kurallardan, saplantılardan uzakta, bilim ve aklın yolundan yürümek.."
İşte CHP'nin, yeni CHP'nin Atatürkçülüğü budur.
Atatürk'ten kopmak değil, tam tersine, bu çağdaş, bu güncel, bu yaşayan devrimciye sımsıkı sarılmak gerekir..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA