HAZIRLANIŞI
İnce ince doğradığınız soğan, kıyma, karabiber ve tuzu iyice karıştırıp iç harcınızı hazırlayın. İnce bulguru derin bir kaba alıp, üzerine sıcak su döküp demlendirin. Biraz şişince, un, yumurta ve tuzu katıp yoğurun. Yoğururken arada bir elinizle soğuk su ilavesi yapın. İyice hamur kıvamını alana kadar yoğurmaya devam edin. Yoğurduğunuz hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparın. Elinizi ıslatarak hamuru avuç içinizde açarak daire haline getirin. Ceviz büyüklüğünde kıymalı harç alıp yassı şekil verin. Kıymayı, hazırladığınız hamurun içine yerleştirin. Hamurun kenarlarını, arada bir elinizi ıslatarak, parçalamadan kapatın. Hazırladığınız içli köfteleri kaynayan suya atıp 10-12 dakika haşlayın. Üzerine sarımsaklı yoğurt ve tereyağında kızdırılmış pul biber gezdirerek servis edin. Afiyet olsun.
MALZEMELER
Hamuru için 2 su bardağı ince bulgur 6 yemek kaşığı tepeleme un 1.5 çay kaşığı tuz 1 yumurta İçi için Yarım kg kıyma 2 baş küçük soğan Karabiber, tuz Haşlamak için su Üzerine Sarımsaklı yoğurt Tereyağında kızdırılmış pul biber
KAKAOLU TULUMBA TATLISI
HAZIRLANIŞI
Şerbetimiz için 3-4 damla limon, su ve şekeri tencerede karıştırın ve 15 kaynatın soğumaya bırakın. Tencreye su, margarin ve tuz koyup orta ateşte yağı eritin. Daha sonra un ve irmiği ekleyip hızla karıştırmaya başlayın. Un pişmeye başlayınca ocaktan alıp ılımaya bırakın. Sonra 1 yumurta kırarak hızla karıştırın ve sırasıyla diğer yumurtaları ekleyip aynı işlemde karıştırın. Son olarak kakao ilave edip karıştırdıktan sonra krem şanti torbasına yıldızlı duy takıp hamuru torbanın içine koyun. Fazla kızgın olmayan yağa 2 cm boyunda bırakın. İki yüzü kızarınca şerbete atın. Servis ederken toz Antep fıstığı serpiştirin. Afiyet olsun.
MALZEMELER
4 adet yumurta 100 gr margarin 2 su bardağı su 1/2 çay kaşığı tuz 1 çay bardağı irmik 2 çorba kaşığı kakao 2 su bardağı un Şerbeti için 2 su bardağı şeker, 2.5 su bardağı su, Çeyrek limon Kızartma için 2 su bardağı sıvı yağ