tarifi - çoban kavurma nasıl yapılır?

Sofraların en leziz et yemeklerinden yı bir de bu tariften deneyin. İşte tadı damağınızda kalacak çoban kavurma...

Giriş Tarihi: 17.6.2016
Çoban kavurma tarifi - çoban kavurma nasıl yapılır?

Çoban kavurma malzemeleri:

1 kilo kuşbaşı eti, 3 adet soğan, 3 adet çarliston biber, 1 çay kaşığı karabiber, 3 çay kaşığı kuru kekik, 2 diş sarımsak, 1/2 çay bardağı zeytin yağı (arzuya göre tereyağı)

Çoban Kavurma Hazırlanışı:

Halka halka doğranmış soğanları, çarliston biberleri, sarımsak ve eti bir tencereye koyalım.

Harlı ateşte 3 dakika kadar çevirelim kavuralım. Kekiğin yarısı ve karabiber ilave edilip hiç su koymadan ağzı kapalı olarak ve ateşin altı kısılarak 1,5 saat kadar pişirelim.

Piştikten sonra üzerine kekik serpip servis edelim.

Afiyet olsun.

Tatlı önerisi: Höşmerim

Höşmerim için malzemeler:

1 kilo tuzsuz lor peyniri, 1 yemek kaşığı irmik, 3 yemek kaşığı un, 3 su bardağı toz şeker, Dolmalık fıstık.

Höşmerim hazırlanışı:

Lor peyniri tencereye koyalım.
Orta ateşte 10-15 dakika tahta kaşıkla karıştırarak eritelim.
İrmiği ilave edip pembeleşinceye kadar kavuralım ve unu ekleyip sürekli karıştırarak pişirelim.
Toz şekeri ilave edip tencerenin dibi tutmaya başlayıncaya kadar karıştırmayı sürdürelim.
Yaklaşık pişirme süresini 20 dakika tutalım.
Helvayı servis tabağına alıp üzerini fıstıkla süsleyerek servis yapalım.


BUGÜN NELER OLDU
ARKADAŞINA GÖNDER
Çoban kavurma tarifi - çoban kavurma nasıl yapılır?
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz
BİZE ULAŞIN