Ihbeyşi

Giriş Tarihi: 24.6.2016
Ihbeyşi
HAZIRLANIŞI
Kıyma, köftelik bulgur, kırmızı toz biber ve tuzu bir kaba alıp yoğurun. Nohut büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın. Tereyağını tavada eritin. Kıyılmış soğanları ekleyip kavurun. Salça ve bir bardak su ekleyerek köfteleri ilave edin. 15 dakika kadar pişirin. Ocaktan almadan önce limon suyu ve kıyılmış sarımsağı ilave edin. Maydanozla süsleyip servis yapın.

MALZEMELER
4 KİŞİLİK
250 gram kuzu kıyma,
7 yemek kaşığı köftelik bulgur,
1 yemek kaşığı pul biber,
30 gram tereyağı,
5 arpacık soğanı,
2 yemek kaşığı salça,
5 dal maydanoz,
2 yemek kaşığı limon suyu,
5 diş kıyılmış sarımsak,
Tuz.

SUPANGLE

HAZIRLANIŞI
Orta boy tencerede süt ve ları karıştırın. Sırasıyla un, şeker, vanilya ve kakaoyu ilave edip orta ısılı ateşte koyulaşıncaya kadar pişirin. Supangleyi paylaştıracağınız kaselerin içine muzları dilimleyip yerleştirin. Üzerine supangleyi paylaştırın. Muz dilimleri ve cevizi ile süsleyerek servis yapın.

MALZEMELER
1 litre süt,
3 yumurta,
3 yemek kaşığı kek unu,
1,5 su bardağı toz şeker,
3 yemek kaşığı kakao,
yarım paket vanilya,
3-4 muz,
Hindistan cevizi.
BUGÜN NELER OLDU
ARKADAŞINA GÖNDER
Ihbeyşi
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz
BİZE ULAŞIN