Antalya'daki tatlıcılar, süpermarketlerin ve fırınların tatlı satışına isyan etti. Antalya Pastacılar Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Kerim Üre, fırıncının ekmeğini marketin de sigarasını satmadıklarını belirterek, herkesin kendi işini yapması uyarısında bulundu. Tatlıcı esnafı olarak işlerin eskisi kadar yoğun olmamasından yakınan Başkan Üre, cevizli baklavanın kilogram fiyatını en düşük 20 TL, en yüksek 60 TL olarak belirlediklerini de kaydetti.
HERKES İŞİNİ YAPSIN
Vatandaşlara tatlı alırken özellikle merdiven altı üretim yapan yerlerden uzak durmaları ve gerekli yerlere şikayet etmeleri uyarısında bulunan Kerim Üre, "Fırıncılar, süpermarketler, hatta marketler tatlı satıyor. Biz fırının ekmeğini, marketin sigarasını satmıyorsak onlar da tatlı satmasın. Herkes işini yapsın" dedi. Tatlı imalathanesi ve satış yeri bulunan Turan Yıldız ise, "Bu işi layıkıyla yapan bizler maliyetimizi ona göre hesaplayarak kaliteyi yukarıda tutmaya çalışıyoruz. Ancak fırınların ve süpermarketlerin tatlı satması işimizi yüzde 60 etkiliyor" dedi.
ISPARTA'DA GELENEK SÜRÜYOR
ISPARTA'DA Ramazan Bayramı için evlerde bayram hazırlıkları başlarken, fırınlarda da hareketlilik yaşanıyor. Eğirdir ilçesinde çoğu vatandaş külfetinin çok olması nedeniyle hazır tatlılara yönelirken, gelenek ve göreneklerini sürdürmeye çalışan bazı vatandaşlar da ev tatlılarını kendileri hazırlıyor. Bayramlık tatlısını evinde hazırlayanlardan 80 yaşındaki Nerzan Aras, bayramlarda tatlı geleneğini sürdürdüklerini ve geliniyle birlikte yaptıkları tatlıyı misafirlerine ikram edeceğini belirtti.