YAZ mevsiminde sofraların vazgeçilmezlerinden karpuzun hasadı, Antalya'nın Serik ilçesinde gecikmeli olarak başladı. Hasadın mayıs sonuna kadar süreceği belirtildi. Ağırlığı 5-10 kilo arasında değişen bir karpuz, kilosu 3-3,5 liradan tüccara satılıyor.
İLK ETAPTA 30 BİN TON
Serik İlçe Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Çömezoğlu, sadece Serik'te yaklaşık 4 bin dönümlük alanda 30 bin ton örtü altı karpuz üretimi gerçekleştirildiğini söyledi. Çömezoğlu, "Geçen yıl Antalya genelinde 10 bin dönüm örtü altı karpuz serasından 65 bin ton üretim yapıldı. Açık alandaki üretimle Antalya genelindeki karpuz rekoltesi yaklaşık 500 bin tonu buluyor" dedi. Çömezoğlu, hem rekoltenin hem de fiyatların üreticiyi sevindirdiğini vurguladı. Serik Ziraat Odası Başkanı Mustafa Yavuz da ilk hasadı Antalya'da başlayan karpuzun Türkiye'nin her yerine gönderildiğini kaydetti. Karpuz piyasada 3,5 liraya alıcı buldu.