Akdeniz ?Üniversitesi'nin Aksu Araştırma ve Uygulama Çiftliği'nde ekili 900 dekarlık alandaki buğday, biçerdöverle hasat edildi. Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Davut Karayel, okulda teorik eğitimin yanı sıra açık alanda tarımsal üretim yaparak ekonomiye katkıda bulunduklarını bildirdi. Karayel, "Elde edilen ürünleri ise ekonomiye kazandırıyoruz" dedi. Dekan Karayel, ortalama buğday veriminin dekarda 500-600 kilo arasında olduğunu belirterek "Yaklaşık 300 ton buğday hasat etmeyi bekliyoruz" diye konuştu. Karayel sürekli yeni ürünler denediklerine dikkat çekti. Buğday hasadının ardından alanda ikinci ürün olarak mısır ekimi yapılacağını kaydeden Karayel, elde ettikleri mısırı süt sığırcılığı tesisinde hayvanlara yem olarak verdiklerini ifade etti. Süt üretiminin de günlük 600-800 litre arasında olduğunu ifade eden Karayel, "Buradan elde ettiğimiz sütleri ise süt işleme tesisimizde değerlendirerek yoğurt, ayran, krema ve peynir üretiminde kullanıyoruz. Ürettiğimiz bu ürünler ise Akademi Çiftlik markasıyla üniversitede yemekhane, sosyal tesis, hastane ve kantinlerde tüketiliyor" dedi.