600 çeşit yemeği ve sıra dışı lezzetleriyle "Dünya Gastronomi Şehri" olma yolunda adaylık başvurusu UNESCO tarafından kabul edilen dünyadaki 4 kentten biri olan Hatay, 3-6 Eylül tarihleri arasında "Akdeniz Ülkeleri Mutfak Günleri" etkinliğine ev sahipliği yapacak. "Hatay İl Yenilik Platformu" projesi kapsamında düzenlenecek olan etkinliğe, Fransa, İtalya, Fas, Mısır, Lübnan ve diğer Akdeniz ülkelerinden katılım gerçekleşecek.
Proje ile, Hatay ve bölgesinde geleneksel yöntemlerle yapılan üretimlerin ulusal ve uluslararası pazara taşınmasına katkıda bulunulması ve Hatay mutfağının bilinirliğinin artırılması hedefleniyor. Hatay bölgesinde lezzet açısından öne çıkan geleneksel mutfakları bir araya getirerek, "Hatay Mutfağı" markası ile restoranlar açılmasını teşvik etmek ve orijinal pişime teknikleriyle hazırlanan lezzetlerin tanınmasına katkı sağlamak projenin diğer hedefleri arasında.
"Akdeniz Ülkeleri Mutfak Günleri" etkinliğinde katılımcı ülkelerin yanı sıra ulusal ve uluslararası gastronomi uzmanları, yemek yazarları, aşçılar, üreticiler, turizmciler, gıda ve tarım sektöründen temsilciler, akademisyenler ve beslenme uzmanları da ağırlanacak.
Ahu SOMAY