Kayserili İsmail ve Gökhan Yaman isimli kardeşler 'Kayseri Pastırmasının Üretim Şekli' isimli kitaba imza attı. İsmail Yaman "Faruk Yaman Kütüphanesi'nin 'Kayseri Kitapları Koleksiyonu'nda yer alan ve 1928'de Askeriye Tıbbiye Matbaası Basımı 'Kayseri Pastırmasının Üretim Şekli' isimli eseri mutlaka Kayseri'ye kazandırmamız lazım diye düşündük. Çünkü Osmanlıca eser Kayseri tarihi için çok büyük bir önem arz etmekteydi" dedi. Yaman "Bu eserden şunu da anladık ki, Kayseri pastırması Osmanlı döneminde de çok önem verilen yöresel bir gıdaymış. Özellikle İstanbul başta olmak üzere büyük şehirlerde de aranılan, bilinen ve tüketilen bir ürünmüş" diye konuştu. Gökhan Yaman ise "1928 yılında eski harflerle basılan bu eserin günümüzü kazandırılmasına karar verdiğimizde iki aşamalı bir eser hazırlamayı tasarladık. Bu eserin ilk kitabında günümüz Türkçesi ile çevirisi yapıldı. İkinci kitapta ise eski harflerle basılı yani orijinal kitabın kopyasını yayımlayarak tek bir eser olmasını sağladık" diye konuştu.